Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’oposició defensa l’alcaldessa davant una “mala gestió” de la FMC

Els diferents grups polítics municipals s’han anat trobant amb l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, per escoltar les seves explicacions sobre els cobraments que va rebre de la Federació de Municipis de Catalunya. Els portaveus de l’oposició coincideixen que les “irregularitats”, amb els suposats sous en concepte de dietes o desplaçaments, podrien ser conseqüència d’una “mala gestió” de la pròpia entitat municipalista. Així ho ha expressat la regidora de Convergència i Unió, Olga Rué.

 

Olga Rué al ple de juliol
Olga Rué al ple de juliol

Des de CiU creuen que el fet que Pujol i altres alcaldes hagin retornat els diners és un gest que els honora. Rué, però, ha explicat que és normal que s’estigui investigant aquest cas i que cal que la justícia segueixi el seu curs.

Molt semblant ha estat la reacció del portaveu de Gent pel Progrés de Tiana. Joan Pau Hernández afirma estar a l’espera del resultat de les investigacions però creu que es podria tractar d’un problema intern de la Federació de Municipis.

 

Joan Pau Hernández al ple de juliol
Joan Pau Hernández al ple de juliol

Hernández recorda que és important respectar el principi de presumpció d’innocència dels càrrecs afectats per aquest cas, entre ells el d’Esther Pujol.

Manuel Gonzalo al ple de juliol
Manuel Gonzalo al ple de juliol

Quant el Partit Popular, el seu regidor, Manuel Gonzalo, ha afirmat estar d’acord amb la feina que va realitzar l’alcaldessa a la FMC. El popular destaca la “singuralitat” del cas d’Esther Pujol, pel fet que ella no cobra salari de l’Ajuntament de Tiana. Tot i això, ha preferit no fer declaracions a Ràdio Tiana i ha demanat cautela i que es deixi la investigació en mans de la jutgessa.

 

L’alcalde de Mataró demana al president de la FMC que “doni la cara”

El vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Mataró, Joan Mora, ha demanat a l’actual president de l’entitat i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, que “doni la carta”. “En lloc de contractar gabinets de comunicació que li diguin què ha de fer, que tingui el criteri que ha de tenir tot polític per donar la cara”, ha dit Mora. L’alcalde de Mataró retreu al PSC que sigui l’únic partit que no hagi donat explicacions i adverteix que aquest silenci només afavoreix a que “s’estomaqui” públicament i mediàticament a la classe política.

L'alcalde de Mataró, Joan Mora
L’alcalde de Mataró, Joan Mora

En declaracions a “Els Matins” de TV3, el vicepresident de la Federació ha insistit que no es pot posar en dubte l’honorabilitat dels alcaldes. Fent autocrítica ha dit que l’entitat “no ha donat la cara com caldria”.

 

Unió parla de la “fusió” de les dues entitats municipalistes: FMC i ACM

Una altra reacció a aquest cas ha estat la d’Unió Democràtica de Catalunya. El seu secretari general, Josep Maria Pelegrí, ha recomanat un “període  de reflexió” a les dues entitats municipalistes de Catalunya perquè valorin la seva fusió. Aquestes dues organitzacions són la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Segons Pelegrí, una sola entitat podria donar servei a tots els ajuntaments catalans. Creu que es podria obrir un debat seriós sobre aquesta possibilitat després de les eleccions municipals del 2015. Després dels casos de presumptes sobresous a la FMC i de corrupció a Torredembarra i Cambrils, Unió demana “contundència” per acabar amb aquestes pràctiques de la política.

 

Consulta totes les notícies relacionades: clica aquí