Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Menys llits a Can Ruti durant l’estiu

Aquest estiu es tancaran més llits a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), de Badalona. Segons la plataforma de treballadors “CanRutidiuProu” i el sindicat CATAC-CTS, la direcció del centre ha informat que hi haurà 143 llits menys al juliol, 154 menys a l’agost i 144 menys al setembre. Una retallada que ja hauria començat al mesos de juny i juliol amb el tancament de 15 llits de pediatria i de la planta 10 al complet.

Des de la plataforma asseguren que està creixent la indignació entre els professionals sanitaris i els usuaris de l’Hospital Can Ruti. Estan convençuts que, darrere la intenció de rebaixar les llistes d’espera, els malalts s’estan portant cap a centres privats. Apunten que aquestes derivacions solen ser les de menor complexitat. La sanitat pública, segons informen, continua atenent els casos més greus i, per tant, els de “menys rendiment econòmic”.

CanRutidiuProu i el sindicat de treballadors creuen que la conselleria de sanitat pretén “escanyar” aquest servei públic i acostumar les persones a acudir als centres privats. Ens trobem, segons ells, en “una etapa incipient en el procés de privatització que estem patint”.