La Piscina descoberta d'estiu
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana aconsegueix 1400 euros per l’Esclerosi Múltiple

Un any més la piscina municipal de Tiana s’ha sumat a la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple. És per això que tota la recaptació que s’ha fet aquest diumenge ha anat destinada a la fundació. Un total de 410 persones han passat pel complex esportiu i s’han mulla’t per aquesta causa. La jornada ha suposat un ingrés de 1.431 euros que es destinaran a la investigació d’aquesta malaltia.

300.000 euros a tot Catalunya

La campanya ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ ha recollit uns 300.000 euros bruts per a la investigació d’aquesta malaltia degenerativa, gràcies a la participació de 615 piscines i clubs nàutics, que han donat els seus beneficis d’aquest diumenge. Segons ha informat en un comunicat la fundació Esclerosi Múltiple, unes 70.000 persones s’han mullat en alguna de les instal·lacions que s’han sumat a la campanya. El conseller de Salut, Boi Ruiz, i l’alcalde de la capital catalana, Xavier Trias són dos dels banyistes que s’han sumat a la causa. Ruiz ha avançat que la Generalitat està treballant amb la redacció d’un pla que establirà quins són els centres de referència de la malaltia.

La directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera, ha destacat que aquest és un any “especial” perquè l’entitat compleix un quart de segle de vida.

Per la seva banda, el director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya, Xavier Montalban, ha destacat que l’esclerosi múltiple és la malaltia neurològica “que més ha evolucionat en els últims 25 anys”. “Hem estat capaços de transformar i modificar positivament la història natural dels malalts”, ha destacat. Fins ara, ha dit Montalban, “pràcticament hem pogut aturar la inflamació que té la malaltia i ara ens enfrontem al repte d’aturar la neurodegeneració que produeix la discapacitat”.