Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Detingut un home que falsificava receptes per obtenir medicaments

Els Mossos van detenir el passat 30 de juny un home de 40 anys, nacionalitat espanyola i veí de Badalona com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document mercantil. Obtenia de farmàcies un determinat medicament de caràcter ansiolític- amfetamínic amb receptes falses d’un format similar, amb les dades d’un determinat metge i amb el format d’un mateix laboratori. En la seva declaració, el detingut va reconèixer els fets i va al·legar que patia una greu addicció a aquestes substàncies i que, havent aconseguit un model informàtic de recepta mèdica dels laboratoris en qüestió, havia estat falsificant receptes des de casa seva. Està en llibertat amb càrrecs pendent de judici.

Agents dels Mossos van efectuar un escorcoll al domicili i es va trobar alguna recepta falsa falsificada, el disc dur de l’ordinador personal del detingut on hi havia el model informàtic, així com cinquanta capses de medicaments. També hi havia una llibreta on l’home havia fet anotacions d’algunes de les farmàcies on havia aconseguit passar les receptes falses i també d’altres on no havia tingut èxit.

Es dóna el cas que el detingut havia estat implicat en fets similars uns anys enrere a l’Hospitalet de Llobregat quan un laboratori farmacèutic de la localitat també va patir una sèrie de falsificacions de receptes. Això, i la identificació per part dels treballadors dels establiments, va facilitar la detenció del falsificador.

El detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció Núm. 5 de Badalona en funcions de guàrdia, el qual va determinar la seva posada en llibertat amb càrrecs a l’espera del judici corresponent.