Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Guanya el vot en blanc entre els socialistes tianencs

Més de la meitat dels socialistes del poble han votat en blanc a les primàries del PSC. El 65% dels militants s’han decantat per aquesta opció. Així doncs, l’Agrupació local ha estat de les poques, a tot Catalunya, on ha guanyat el vot en blanc per sobre de la candidatura de Miquel Iceta, la única. Aquesta opció l’ha triat un 35% de la militància. El secretari d’organització del PSC a Tiana, Pau Blasco, afirma que és un resultat que no els sorprèn.

 

La primera secretària del PSC, Esther Pujol, votant
La primera secretària del PSC, Esther Pujol, votant

Blasco creu que hagués estat bé poder escollir alguna candidatura més. Tot i això, els socialistes del poble asseguren que Miquel Iceta té un discurs clar i entenedor. Confien que el nou primer secretari ajudi a fer entendre la ideologia socialista a Catalunya.

 

Eduardo Madina també guanya a Tiana

Pel que fa la consulta sobre el Secretari General del PSOE, els tianencs s’han decantat per Eduardo Madina, amb un 55%. José Antonio Pérez Tapias ha quedat en segona posició, amb un 30%, i Pedró Sánchez només ha obtingut el 10% dels vots. Uns resultats que s’assemblen més als de la resta de Catalunya.

 

Els socialistes de Tiana esperen que, després d’aquestes primàries, hi hagi noves sinèrgies entre el PSC i el PSOE.

En total, uns 20 socialistes s’han apropat, aquest diumenge, a la seu de l’agrupació per votar a les primàries. La participació a Tiana, doncs, hauria estat, segons el PSC, d’un 40%.

 

Les primàries del PSC

La candidatura de Miquel Iceta a la primera secretaria del PSC ha obtingut el suport del 85% dels vots. En total en són 8.156 a favor, 1.435 en blanc (14,9%) i 72 de nuls. Són les paperetes que han dipositat a les urnes 9.663 persones dels més de 20.000 militants cridats a les primàries – participació final del 46,98%. Iceta ha valorat els resultats amb “sentit de responsabilitat” per ser “alternativa progressista”, per “perseverar en idees catalanistes, federalistes, europeistes, feministes i ecologistes” i amb “la fita d’evitar el xoc de trens”. Ha assegurat que treballarà a partir d’aquest dilluns de cara al congrés extraordinari “conscient” dels vots en blanc perquè el PSC no és “d’unanimitat”.

 

Les primàries del PSOE

El diputat al Congrés per Madrid Pedro Sánchez serà el nou secretari general del PSOE. Amb el 85% dels vots escrutats, s’ha imposat amb el 49% dels vots a Eduardo Madina (36,19%) i José Antonio Pérez Tápias (15,16%) a les primàries que els socialistes han celebrat aquest diumenge. El resultat s’haurà de ratificar ara al Congrés Extraordinari que els socialistes espanyols celebraran a Madrid els dies 26 i 27 de juliol, on Sánchez i els sectors del partit que han quedat descavalcats hauran de configurar també la nova direcció del partit.

Sánchez ha guanyat a territoris clau com Andalusia (61,5% dels vots), Euskadi (50,19%), i Madrid (43,84%), però no a Catalunya, on Eduardo Madina s’ha imposat amb el 40,39% dels vots i el nou secretari general del PSOE s’ha quedat amb el 37,39% per davant de Pérez Tápias amb el 22,22%.

El nou secretari general del PSOE ha aconseguit la victòria en unes primàries on ha votat el 65,84% de la militància socialista. Ha guanyat també a Aragó, Balears, Canàries, Castella-La Manxa, País Valencià, i entre els militants que resideixen a Amèrica.

Per contra, Eduardo Madina ha obtingut el suport majoritari a Astúries, Cantàbria, Castella-Lleó, Extremadura, La Rioja, Múrcia, Navarra i els d’altres punts d’Europa. Pérez Tápias ha quedat tercer a tots els territoris tret de Catalunya, on ha quedat segon per davant de Madina.