Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mabsutins esclata 15.000 rialles

Durant el viatge a Camerún, els pallassos Mabsutins han fet somriure a 15.000 persones. En concret als boro-boro, un poblat seminòmada del centre d’Àfrica. Tot i que a l’espectacle s’hi acostava gent de totes les edats, els petits eren els que en gaudien més. Ens ho explica un dels integrants dels Mabsutins, Albert Grau:

 

Tot i haver complert el seu objectiu, creuen que a l’Àfrica encara queda molta feina per fer, tal i com explica Moisès Queralt:

https://lalocal.tianat.cat.tianat.cat/wp-content/uploads/2015/02/Tall-mabsutins-2.mp3

 

“T’emportes molts records”

Una de les gratificacions més importants d’aquest viatge són els records. Un dels aventurers, Oriol Liñán, ens ho explica:

 

 

Una experiència dura

Asseguren que els han acollit molt bé i que han pogut fer moltes actuacions. Tot i això, els Mabsutins reconeixen que és una experiència molt dura. Ens ho han explicat Oriol Liñán i Moisès Queralt

 

 

Català – fufulde

 Pel que fa a l’idioma, els Mabsutins no han tingut gaire problema. Les llengües que es parlen allà són el francès i una llengua local anomenada fufulde. Tot i que en Mouse, un component del grup domina,  el francès,  tots quatre van aprendre algunes paraules en fufulde, tal i com ens expliquen Oriol Liñán i Albert Grau:

 

La Companyia va marxar el passat 24 de novembre al Camerún per actuar en Camps de Refugiats. Ho van fer juntament amb Pallassos sense Fronteres i amb la col·laboració d’ACNUR.