Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mabsutins tornen a treballar amb Pallassos Sense Fronteres

Moisés Queralt, Oriol Liñan, Cristian Oliver i Albert Grau marxen el proper 24 de novembre  cap a Camerun. Allà estaran actuant per Pallassos Sense Fronteres, amb una nova expedició. Abans que marxin hem volgut parlar amb dos dels seus membres, en Moisés i l’Oriol. Per ells serà la setena i quarta experiència amb l’ONG. Ho fan amb ganes, després de viatjar al Líban i a Jordània. En aquesta ocasió el problema ve per la guerra civil a la República Centreafricana, que ha enviat a l’exili a milers de persones al país veí, Camerun.

Allà i sota la tutela de les Nacions Unides, més concretament de l’ACNUR, marxen per portar somriures als més necessitats. Una experiència que ja han viscut en altres ocasions i que consideren molt enriquidora. Oriol Liñan

 

Portar somriures i fer oblidar per una estona als que ho estan passant malament. Per aquest motiu es fan les expedicions de Pallassos Sense Fronteres. Durant tres setmanes faran dues o tres actuacions al dia obertes a totes les edats. Una feina gratificant pel que genera entre grans i petits. Moisés Queralt

 

La por a contraure Ebola no entra a les seves opcions

Marxen al cor de l’Àfrica. Un continent on les malalties estan a l’ordre del dia. Els darrers casos d’Ebola han passat en països propers al Camerun. Aquesta malaltia, però, no fa perdre les ganes d’anar-hi, encara que al principi van tenir una mica més de cautela que no pas en altres expedicions, sobretot pel boom mediàtic que hi havia al voltant.

 

La crisi també es nota a la solidaritat

Pallassos Sense Fronteres no viu aliè a la crisi que sacseja tot el país. L’organització ha vist disminuïdes les seves aportacions per part de les institucions i ja no es poden fer tantes expedicions. Els mateixos membres de Mabsutins asseguren que fins i tot es va plantejar en un moment tancar l’organització.

 

Tot i els inconvenients ara ja estan preparats física i mentalment. Els dos reconeixen que mentalment és molt dur.

 

El proper dia 24 marxaran cap al Camerun per poder actuar durant tres setmanes als camps de refugiats del país i demostrar el què Mabsutints pot aportar als que allà hi viuen.