Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Marxen 7 regidors i 6 es volen quedar

El ple ordinari d’aquest 5 de maig ha estat l’últim del mandat 2011 – 2015. Una sessió que ha comptat amb 8 punts a l’ordre del dia.

 

Els 5 grups del mandat 2011 – 2015

5 grups han format el ple municipal durant aquests 4 anys. Ho han fet amb un total de 13 regidors: 4 dones i 9 homes.

PSC i ERC han format govern amb 6 regidors, Gent pel Progrés i CiU han format els principals grups de l’oposició amb, també, 6 regidors, i el PP amb un sol regidor ha facilitat la governabilitat als socialistes i als republicans. Ho ha demostrat amb l’aprovació de temes tan importants com els pressupostos, els impostos o els grans projectes del govern com el Retrobem-nos.

 

Els 5 portaveus que pleguen

5 portaveus, tots homes: Héctor González, amb el PSC, Enric Nolis, amb CiU, Joan Pau Hernández, amb Gent pel Progrés de Tiana, Jordi Gost, amb Esquerra Republicana de Catalunya i Manuel Gonzalo, amb el PP. 5 portaveus que s’acomiaden del ple municipal.

Cap d’ells continuarà en la primera línia de la política. Nolis, Gost i Gonzalo figuren en els números 13 de les seves llistes electorals, com a mostra de suport al partit. Encara més avall se situa el portaveu del PSC, que forma part dels suplents de la candidatura socialista. Joan Pau Hernández ni tan sols apareix, i és que Gent pel Progrés de Tiana, després de quatre mandats, 16 anys formant part del consistori, no es presenta a les municipals del 2015.

 

Els dos regidors que també marxen

El ple d’aquest 5 de maig és l’últim ple d’aquests portaveus i, també, d’alguns altres regidors. Entre els socialistes també es retira el que ha estat, durant aquest mandat, regidor d’hisenda, José Navarro. De Gent pel Progrés també marxa Montserrat Mallol.

 

Els regidors que volen quedar-se

Dels 13 regidors que formen el consistori,  7 són els que marxen. Es volen quedar 6 d’ells, però tot dependrà dels resultats del proper 24 de maig.

Entre ells, però, el que està més avall en les llistes electorals és Ferran Pascual, actual regidor de Gent pel Progrés de Tiana. Pascual, abans que Gent anunciés que no es presentaria a les municipals, va passar-se a la llista de Junts per Tiana. És el número 10 d’aquesta agrupació d’electors.

PLE ABRIL 2015 027

Els altres pretenen tornar a entrar al consistori des dels primers llocs de les llistes. Ara hi ha dos número 2 al ple municipal. La socialista Núria Blasco és la segona del PSC mentre que Joan Cañada ho és per Convergència i Unió.

Ple Municipal Març 2015 011

 

PLE ABRIL 2015 018

Hi ha tres caps de llista al ple municipal. El fins ara segon d’ERC, Ricard Fabra, es presenta com a alcaldable. També ho fan Olga Rué, per CiU, i l’actual alcaldessa, Esther Pujol, que torna a ser la candidata del PSC.

PLE ABRIL 2015 025

PLE ABRIL 2015 019

L'alcaldessa Esther Pujol
L’alcaldessa Esther Pujol

 

L’ordre del dia de l’últim ple

L’ordre del dia que han hagut de debatre en l’últim ple del mandat ha estat, probablement, un dels més curts. Entre els 8 punts hi ha hagut la modificació dels Estatuts del Consorci del Parc de la Serralada de Marina, la formalització de l’adjudicació de la deixalleria, el compte general del pressupost del 2014, el conveni amb l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat per a la prestació d’algunes places de la residència Sant Cebrià i la proposta d’acord per un sistema de salut de finançament públic d’accés universal i basat en l’equitat personal i territorial.

 

Recupera la valoració del mandat dels 5 portaveus: clica aquí