Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Montgat signa un conveni amb la residència de Tiana “sense comunicar-ho”

La residència de gent gran Sant Cebrià continuarà tenint més de 50 places públiques. El ple del mes de maig ha aprovat la tramitació d’un nou conveni amb l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat (ICASS).

D’aquesta manera es tornen a demanar les 32 places de residència assistida i les 20 del centre de dia per a persones dependents. Unes places que gestiona directament la concessionària que dóna servei al centre, la qual rep la retribució que l’ICASS transfereix a l’Ajuntament.

El text que han aprovat els regidors del consistori, afirma que aquest conveni “garanteix la continuïtat del servei públic” i, també, que “és beneficiós per als usuaris i per a la marxa econòmica de la residència”. Una opinió que ha compartit el portaveu de CiU, Enric Nolis. El líder de l’oposició, però, ha “aprofitat” per criticar que l’Ajuntament de Tiana “no s’hagi comunicat amb Montgat” davant un conveni que aquest ajuntament ha signat amb la residència del poble”.


 

El tinent d’alcalde, Jordi Gost, ha reconegut un “problema de manca de cortesia institucional” per part de l’Ajuntament de Montgat. Ha explicat que les condicions per als usuaris tianencs “no han canviat” però que “si cal es denunciarà”.


 

La col·laboració amb la Generalitat

L’any 2010 es va signar el primer conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Tiana i l’ICASS, que preveia aquestes 50 places. Aquest finalitzava l’any 2015. Un cop aprovat el nou, s’haurà de renovar a partir del 2016. Segons explica la proposta, aquesta col·laboració es va establir per tal de “garantir un mínim d’ocupació de la residència”.