Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Medi Ambient tanca un bon any però té focus a millorar

El 2015 és a punt de tancar les seves portes i, com sol passar, és hora de fer balanç de les coses ben fetes durant l’any i de les que s’han de millorar. És el cas del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament del poble, que en fa una valoració molt positiva tot i que, segons el regidor Xavier Doñate, “encara no arribem a l’excel·lència”.

 

Com se sabrà, Tiana és un poble reciclador que aposta per la recollida selectiva amb el sistema “Porta a Porta”. Ha estat aquest any que l’Agència de Residus de Catalunya ha escollit el poble per fer la campanya de conscienciació “Benvinguts al paradís del reciclatge”, protagonitzada per l’actual actor i presentador Quim Masferrer.

Es tracta d’una campanya emesa per tot Catalunya i que presenta Tiana com a model reciclador. És per això que, aquest, és un dels fets que fa sentir més orgullós l’equip de Medi Ambient. Tot i això, diu Doñate, el mèrit és dels vilatans que respecten el procés de recollida selectiva.

 

Doñate destaca, també, que la campanya publicitària i de conscienciació mediambiental ha estat totalment gratuïta per l’Ajuntament. Assegura, “hem rebut la proposta de la campanya per la bona gestió feta dins de l’Àrea Metropolitana”.

Focus a millorar

Com a bon balanç, però, també té aspectes a millorar. Un exemple en són els contenidors d’emergència situats al pàrquing de la Catequística i prop del Parc de l’Antic Camp de Futbol. El regidor explica que s’utilitzen en casos que no són d’emergència i que, per tant, s’hi dipositen deixalles de tot tipus. Inclús, articles que haurien d’anar a la deixalleria.

 

L’equip de Medi Ambient ja treballa fa temps per aturar aquest tipus de comportament i conscienciar i informar als vilatans. Es comprometen, diu Doñate, a actuar-hi directament a partir del gener. L’objectiu, segueix el regidor, és tenir-ho solucionat abans de l’estiu.

 

Segons el regidor, però, el gran repte de l’any 2016 és entusiasmar a les persones que encara no tenen l’hàbit de reciclar i arribar a tot el poble per seguir sent un model de reciclatge i pioner en aspectes de salut mediambiental.