Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Melmelària i Can Cirera estan al mercat itinerant de productes de la terra

Melmelària i Can Cirera han estat els únics dos negocis tianencs escollits pel Consell Comarcal del Maresme per participar en el mercat itinerant de productes de la terra. Un mercat que començarà el proper dissabte a Montgat i que arribarà a Tiana el mateix dia de la setmana vinent. Els dos caps de setmana següents es mourà a Argentona i Arenys de Mar i repetirà aquest ordre cada mes.

Els candidats per tenir la seva pròpia paradeta al mercat han hagut de complir certs requisits. Més enllà de la legalitat burocràtica, amb aspectes com estar registrat com a autònom i tenir una assegurança, també han hagut de provar que els seus productes eren de producció pròpia o que estaven elaborats amb productes de proximitat. Després d’aquest procés de selecció, dues de les quinze paradetes disponibles al mercat han passat a estar ocupades per veïns de Tiana.

Esteve Valls de Can Cirera també tindrà la seva paradeta al mercat itinerant. Font: Oriol Paris.
Esteve Valls de Can Cirera també tindrà la seva paradeta al mercat itinerant. Font: Oriol Paris.

La Cristina Martorell és una d’elles. Aquesta tianenca prepara melmelades casolanes sota la marca Melmelària. Per ella, la idea del mercat itinerant va ser engrescadora des d’un principi perquè és una bona oportunitat per donar a conèixer productes de la terra com el seu que, normalment, passen desapercebuts.

 

Mirant cap al futur, la Cristina fins i tot es planteja la possibilitat d’obrir un comerç físic a Tiana. Tot i així, diu que al final serà la participació de la gent que marcarà el seu èxit tant al mercat com posteriorment.

 

Pel que fa a l’Esteve Valls de Can Cirera, la seva paradeta oferirà verdura fresca sembrada i recollida al seu hort i fruita comprada a una associació de pagesos per tal de oferir productes més diversos. La intenció de l’Esteve es buscar alternatives per viure de l’agricultura ja que les opcions comercials amb les que es troben els pagesos avui dia són limitades.

 

Per tant, alguns venedors de la comarca tenen una nova plataforma comercial. De la mateixa manera que els veïns del Maresme ara tenen un espai on poder trobar productes frescos i naturals.