Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Més de 200 nous arbres a la Plantada Popular

Aquest diumenge al matí s’ha fet la tradicional Plantada Popular a la zona de Can Puigcarbó. En total s’hi han plantat unes 225 plantes variades entre les quals alzines, arbostos, pins o marfulls.

DSC_0006

Després que l’incendi del 1994 cremés 300 hectàrees d’arbrat i matoll, són molts els tianencs que, des d’aleshores, han volgut contribuir a tornar a aconseguir la vella imatge de les muntanyes del poble.

I és que ara fa 21 anys es va calcinar el que suposa el 40% del terme municipal de Tiana, que té 790 hectàrees. Després del foc, alguns veïns del poble van plantar un centenar d’arbres. Al cap d’uns anys, es va tornar a implulsar la iniciativa que, ara, ja és tota una tradició.

DSC_0018

Famílies senceres i veïns de la zona no s’han volgut perdre la Plantada que, un any més, ha estat un èxit. Els que més han gaudit de l’experiència han estat, però, els més petits:

 

Per a molts pares i mares, la Plantada Popular és una activitat ideal per fer pedagogia i inculcar als seus fills el respecte per la natura.

 

DSC_0028

S’han organitzat, també, tallers i jocs pels nens. Alhora, s’ha ofert la possibilitat d’inmortalitzar la diada amb una fotografia per l’Instagram oficial de Medi Ambient, que s’ha estrenat avui.

Xavier Doñate, regidor de Medi Ambient, considera que la Plantada ha tingut molt bona acollida tot i que, reconeix, és difícil fer un seguiment d’aquestes plantes i assegurar que creixin.

 

És per això que des de la regidoria s’ha plantejat l’opció de canviar d’ubicació de cara l’any vinent i plantar arbres més grossos dels que sí que se’n pugui fer un bon manteniment.