Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una cinquantena de persones dóna suport a Franz Estartús a la botifarrada solidària

Més de 50 tianencs han volgut mostrar el seu suport a en Franz i a l’Adrià. Tiana és un dels pobles que ha acollit la campanya “Absolució Franz i Adrià”, una iniciativa que té l’objectiu d’aconseguir que se’ls retirin els càrrecs pels incidents de Can Vies de Barcelona, que van tenir lloc entre finals de maig i principis de juny del 2014.

DSC_0009

L’acte, que ha començat a les 12h al Parc de l’Antic Camp de Futbol, s’ha basat en una xerrada a mode de diari personal feta pels mateixos afectats. Un model que es repeteix a tots els pobles que visiten. Després de la xerrada, s’ha fet una botifarrada solidària que servirà per recaptar fons, tant per tirar endavant la campanya com per pagar les despeses del cas.

Per en Franz, però, la d’aquest dissabte era una xerrada especial que s’ha organitzat amb la col·laboració de Descorxats i els Diables de Tiana. Amb els nervis a flor de pell ha notat, diu, el caliu d’amics i coneguts del poble als quals agraeix l’assistència i el suport:

 

La xerrada ha creat molta expectació. Sobretot en el moment en què en Franz i l’Adrià han explicat com van ser les 45 hores que van passar en mans dels Mossos d’Esquadra. Aquestes són algunes de les vivències d’aquell dia que en Franz ha recordat a La Local:

 

Una experiència, diu en Franz, que no pot caure en l’oblit i que dóna sentit a una campanya que vol abarcar el màxim nombre de pobles del territori català.

 

DSC_0014

Cal, segons en Franz, seguir fent campanya fins que se sàpiga la data del judici de la qual no tenen cap referència encara.

Per què donar suport?

La Local ha volgut parlar amb alguns dels assistents per saber per què consideren necessari donar suport a en Franz i a l’Adrià i, en general, a totes les persones afectades pels incidents de Can Vies. La justícia social i la mala praxis dels Mossos d’Esquadra són alguns dels motius que més s’han repetit.

 

L’acte ha reunit tianencs de totes les edats implicats, o no, amb el cas. Amb la seva assistència han volgut mostrar el seu compromís i estima a en Franz, que ha parlat en representació de tots els afectats.