Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Més de dues-centes persones volen un hort a Montgat

Dues-centes-dotze persones volen un hort a Montgat. Aquest dissabte 8 de febrer, a la Sala Pau Casals de la Biblioteca Tirant lo Blanc, a les dotze del migdia es sortejaran les pacel·les tot i que encara no hi ha data prevista per a l’entrega d’aquestes.

Les obres de remodelació de la zona van començar el mes de Setembre i estava previst que finalitzéssin aquest mes. Segons l’Alcalde, no s’han acabat degut a la demora per part de la Diputació de Barcelona pel que fa a la subvenció i, també, per les circumstàncies meteorològiques adverses dels mesos d’hivern.

Fa quatre mesos que s’està treballant en la remodelació dels horts de Can Casanovas, situats just darrere del CAP de Montgat, amb l’objectiu de reparcel·lació i regularització de la zona. Hi havia persones establertes des de feia anys, els horts havien passat de pares a fills que cuidaven i feien bon ús de les parcel·les. Tot i així, però, no hi havia cap tipus de control que en els darrers anys havien esdevingut un focus de barraquisme, brutícia i aprofitament del sòl de manera indeguda, es feia negocis. Aquest 2014 començarà una nova etapa en la que hi haurà més de cent trossos de terra per a l’explotació familiar, en la que els montgatins tindran prioritat  a l’ hora d’accedir-hi. Hi ha unes bases establertes que donaran punts: si ets de Montgat seran deu punts, per haver fet un curs d’horticultor, cinc punts i per tenir més de 65 anys, tres punts. Aquest dissabte s’adjudicarà una parcel·la a cadascuna de les persones que ho hagin sol·licitat i reuneixin la puntuació per aconseguir-la.