Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Més desacords que acords en la reunió sobre seguretat

La reunió sobre seguretat als Vessants i Les Costes, dos dels barris de Tiana on hi ha hagut un repunt dels robatoris les darreres setmanes, no ha servit per avançar gaire. La reunió, al Casal, ha estat llarga i per moments crispada entre veïnat dels dos barris tianencs, l’alcaldessa Ester Pujol, el cap de la Policia Local i el de la comissaria dels Mossos de Premià.

Entre els veïns i veïnes el comentari en acabar era que surten més preocupats que no pas abans d’entrar a la reunió. Escoltem dos d’aquests veïns: l’ Ester Puget i en Jordi Maristany

 

 

Una part dels veïns dels Vessants s’acaba de constituir en associació de veïns: creuen que, sota aquesta figura, podran lluirtar perquè millori la seguretat al seu barri. Així, asseguren, canalitzaran millor la informació i hi haurà un portaveu dels veïns i veïnes.

El portaveu dels veïns dels Vessants, en Manel Cuesta, també ha sortit “molt decebut” de la reunió:

 

Segons el grup de veïns dels Vessants que ha assitit a la reunió d’aquest dimecres, els lladres han entrat al 57% de les cases d’aquesta urbanització.

L’alcaldessa, Ester Pujol, ha insistit en transmetre i demanar tothom, malgrat tot, “una mica  de serenitat” ja que, ha dit, “s’ha fet molta feina i se n’està fent molta”:

 

Ester Pujol ha afegit que el fet que cada cop hi hagi més temptatives de robatori i no robatoris consumats “significa que les campanyes estan funcionant” ja que, ha dit, cada cop hi ha més col.laboració per part dels veïns. Ester Pujol ha anunciat que es millorarà la centraleta de telèfon de la Policia Local, un dels aspectes més criticats pel veïnat de Vessants i Costes que ha intentat trucar per fer denúncies o donar informació:

 

Bonaventura Comas, cap de la Comissaria dels Mossos de Premià (de la qual depèn Tiana), ha reconegut, al final de la reunió, que sí que hi ha hagut un increment de robatoris a Tiana aquest any:

 

El cap dels Mossos, però, ha insistit que és bàsica la col.laboració ciutadana i que és essencial denunciar qualsevol acte delictiu.

L’efectivitat de les càmeres de vigilància que hi ha a diversos carrers dels Vessants també ha molt qüestionada pel veïnat durant la reunió. El cap de la Policia Local de Tiana, Tomàs Cabrejas, ha dit, però, que sí que són efectives:

 

Cabrejas ha subratllat que “sempre es treballa en matèria de seguretat i més en moments d’augment de robatoris, com és l’actual”.