Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mesures extraordinàries de prevenció d’incendis fins el 15 d’octubre

L’Ajuntament de Tiana ha decretat unes mesures extraordinàries de prevenció d’incendis per tot l’estiu davant l’onada de calor fins el 15 d’octubre. El decret descriu recomanacions i prohibicions per evitar incendis i les sancions per l’incompliment de les mesures.

En l’apartat de recomanacions s’aconsella no deixar escombraries ni deixalles al bosc, eliminar les branques que toquin la façana i allunyar de la casa les reserves de llenya. També és adient estar preparat davant de qualsevol conat d’incendi tenint a punt eines bàsiques contra incendis com mànegues i alguna reserva d’aigua.

IMG-20160612-WA0004

La més evident de les prohibicions és la de fer focs i cremar rostolls. Una guspira pot iniciar un foc, per això es prohibeix executar treballs que les puguin generar o fer ús de la pirotècnia a prop de les zones boscoses. Tanmateix llençar burilles enceses.

El temps d’estiu convida a celebrar barbacoes amb família i amics.  El seu ús també està regulat.  Com qualsevol activitat relacionada amb el foc, s’ha de comunicar amb set dies mínim d’anterioritat a l’ajuntament a fi que es pugui inspeccionar el lloc i adoptar les mesures cautelars si cal.

En cas d’incompliment d’alguna de les mesures de prevenció es poden aplicar sancions.

Als prec del decret es demana que si es detecta una columna de fum en una zona boscosa cal trucar immediatament al telèfon d’emergències de bombers de la Generalitat de Catalunya 112 i a la policia local 93.395.15.15