Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Torna la missa diària a la parròquia de Tiana

Ja fa mig any que mossèn Ramon és rector de la parròquia de Tiana. Substituïa qui va ocupar durant més de 20 anys aquest càrrec: mossèn Joan, i, en aquests 6 mesos, ja s’han pogut veure novetats al dia a dia de la parròquia. Una de les més destacades és, sens dubte, que per primer cop des de fa moltes dècades al poble, ara hi ha missa cada dia. Concretament, missa de 8 del vespre, una hora que mossèn Ramon va triar perquè creu que és la més adequada a la realitat de qui hi va: un grup fidel d’entre 8 i 12 persones, afirma. També perquè, diàriament, ja hi ha missa al matí a altres dos llocs del poble:

 

Abans d’arribar ell, explica mossèn Ramon, el seu antecessor, mossèn Joan, també celebrava missa diària però ho feia en solitari, a la capella, i sense que fos un acte obert. El nou mossèn pensa que, aquella, no era la manera adequada de fer-ho:

 

La nova missa diària, cada vespre de dilluns a dissabte, dura mitja hora: és una mica més curta que la dels diumenges perquè s’hi fa una lectura menys.

Altres municipis de menys de 10.000 habitants de la rodalia de Tiana (Alella, Teià o El Masnou) també ofereixen missa diària als seus feligresos.

Una altra de les novetats d’aquesta nova etapa de la parròquia amb mossèn Ramon al capdavant és que, com ell mateix vol remarcar, no s’ha de fer cas de l’horari que indica la placa de l’entrada, perquè ell vol atendre tothom “a qualsevol hora”. Per això, mossèn Ramon demana que es truqui per telèfon a la parròquia o se li demani hora per correu electrònic:

 

Balanç del primer mig any al poble

Fent balanç d’aquest primers 6 mesos, mossèn Ramon afirma que està bé a Tiana, tot i que no ha estat fàcil des del primer moment:

 

Per d’aquí a molt poc, probablement per començar el mes de maig, mossèn Joan està estudiant la possibilitat de celebrar missa els dissabtes al migdia a un lloc emblemàtic per tianencs i tianenques: l’ermita de l’Alegria.