Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La passió pel triatló dels joves germans Guzmán

L’Oriol i l’Eudald Guzmán van descobrir el triatló fa dos anys. Els germans, de 12 i 8 anys, van començar al club esportiu TriKids de Montgat i van passar-se després a la primera escola de triatló de Tiana, inaugurada a finals de l’any passat: el FesTri.

Sota l’entrenament de David Vergés, els germans Guzmán treballen de valent les tres disciplines del triatló: l’atletisme, el ciclisme i la natació. L’escola compta actualment amb nens i nenes d’entre 5 i 15 anys. Tal com David Vergés va afirmar en una entrevista a LaLocal, no descarten agafar grups d’adults més endavant, però primer volen centrar els esforços a crear una bona base infantil per tal de donar continuïtat a l’escola.

 El triatló requereix una tècnica que va més enllà del domini dels esports que la conformen. És per això que un dissabte al mes els alumnes del FesTri s’apropen a un circuit adaptat per tal de practicar el que s’anomenen “transicions”. L’Oriol i l’Eudald ens han explicat de què es tracta.

Un dels problemes amb què es troben els nens i nenes que entrenen triatló és que la distància que passen a fer quan arriben als 15 anys (moment en el qual canvien de categoria), és molt més grans que la que havien fet fins aleshores. És per això que des de la Federació Catalan de Triatló s’intenta que hi hagi 2 o 3 “super sprints” a l’any. Aquesta cursa es basen en 400 metres nedant, 10 kilòmetres en bicicleta i 1 kilòmetre corrents. Les distàncies dels “super sprints” són gairebé la meitat dels “sprints” de la categoria d’adults, però ajuden als nens i nenes a habituar-se a la dinàmica de la cursa.

Tot i que els germans Guzmán fa relativament poc temps que han començat a entrenar-se, ja acumulen alguns triomfs importants. Tots dos van quedar en primera posició al Cross de Montornès el desembre passat, i l’Eudald va quedar primer també en una altra ocasió.

Els seus pares posen èmfasi a l’ambient col·laboratiu que es respira a FesTri i afirmen que si els seus fills no estiguessin contents, ja els haurien desapuntat. La seva mare ens en parla:

El reptes de l’Eudald i l’Oriol no s’aturen, i tots dos afirmen que volen seguir avançant en el món del triatló. D’aquí a unes setmanes tornaran a competir. Aquest cop a Sitges i a Badalona.