Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Mites alimentaris”, quarta conferència de l’Aula d’Extensió Universitària, omple l’Albéniz

L’Aula d’Extensió Universitària TIMÓ segueix amb el seu cicle de conferències. Després d’haver parlat sobre l’eutanàsia des de la bioètica o de les bases neurofisiològiques de la memòria, aquest cop ha estat el torn dels mites en l’alimentació. La sessió l’ha conduït l’Abel Mariné i Font, catedràtic i professor emèrit del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. El catedràtic explica a La Local en què consisteixen aquests mites alimentaris:

 

Al llarg de la conferència ha tractat diversos temes que han ajudat a comprendre per què neixen aquests mites. Un punt important és que, segons l’Abel Mariné, venen alimentats per les característiques de la societat actual: hipocondríaca i amb necessitat d’impactes ràpids i titulars que no permeten matisar les coses. Ens preocupem massa per la nostra salut i a més a més no ens informem bé. A tot això es suma la mala alimentació i el sedentarisme. El problema és que aquests mites alimentaris que sorgeixen d’aquí i que es creuen com a certs condicionen la nostra alimentació i poden arribar a ser perjudicials. L’Abel Mariné enumera uns quants dels mites que ha desmentit:

 

Com puc saber si el que llegeixo sobre alimentació és cert? Per saber-ho, només cal comprovar que tingui base científica i estigui provat científicament. Si no hi ha cap base, aquí és on entra el perill de les pseudociències: per exemple les dietes miracle. L’Abel Mariné les ha definit com dietes que poden tenir coses bones i originals, però les bones no són originals, i les originals no són bones. Per prevenir-nos de les noves tendències i dels mites que circulen, la solució és ben fàcil: menjar de tot i no abusar de res.