Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nova vida pel Garden Tiana

“L’art és com les plantes: allà on neix, fa un tipus de fruit o un altre”. Sota aquesta premisa d’Act Time, el Garden Tiana tornarà a tenir vida d’aquí a una setmana, després de més de 2 anys tancat al públic. El cap de setmana 2 i 3 de desembre acollirà l’Art Garden Market: un mercat d’art i plantes, on també hi haurà tallers, paradetes d’artesania, outlet d’objectes de jardineria i, òbviament, venda de plantes i d’arbres de Nadal.

art garden market

Darrera el projecte hi ha els propietaris de l’espai, els germans Piera, que es van posar en contacte amb el dissenyador tianenc Jordi Santamaria i la tianenca Anna Mayolas per donar una nova vida al garden de la Riera d’en Font. El resultat serà una oferta curiosa, explica Santamaria, barreja de les dues riqueses de Tiana: l’art i l’horticultura.

Hi participaran artistes com Màrio Tarragó (que treballa, també, en l’organització d’aquest Art Garden Market), Oriol Casanovas, Bianca Batlle, Lorenzo Duaso, Iñaki Ojinaga o en Joel. També hi seran Ca l’Anita o l’Espai Ecològic però no amb una paradeta sinó nodrint de matèria prima el bar que hi haurà.

L’hivernacle central acollirà les obres de pintura, fotografia o escultura a la venda, a més de les paradetes dels objectes artesans (perfums, joies, roba infantil…). Són artesans de Tiana o d’altres llocs del Maresme vinculats al poble. En aquest hivernacle, en un raconet, assegut a un silló i sota un llum de peu, en Pauet Riba explicarà i vendrà el seu llibre “L’increïble camí del tió”. També hi haurà la caixa, una parada de guarniments de Nadal i, al fons, l’outlet d’objectes de jardineria.

A l’hivernacle adjacent a aquest hi haurà els tallers, que seran per 10-15 persones. N’hi haurà de pintar testos, de cosir bosses, d’elaborar espelmes o de fer tions. En aquest espai també hi haurà un petit bar , on se servirà la cervesa artesana tianenca Kusfollin.

A l’espai exterior hi haurà tauletes i cadires per menjar o beure i, naturalment, els avets i plantes exposats per vendre. Just al costat de l’entrada, en Jordi Trinidad -en Trini- anirà elaborant tions, a partir d’una pila de troncs, que també es podran comprar al mercat.

Es tracta, sobretot, expliquen els organitzadors, d’aprofitar les immenses possibilitats que ofereix aquest espai pel que fa a la seva llum, els espais interiors i exteriors i la cèntrica ubicació. La prova de foc és a tocar: només falta una setmana.