Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Molts dels tianencs i tianenques desconeixien la possible moció de censura a l’alcaldessa

Finalment, i després de gairebé 2 mesos i mig de negociacions, no hi haurà moció de censura a Tiana contra l’alcaldessa, Ester Pujol (PSC). Ho van fer públic aquest dimecres a la nit, mitjançant un comunicat conjunt, els 4 grups municipals que negociaven des de l’endemà de l’1 d’octubre: PDeCat-DC, Junts, ERC i la CUP.

La Local ha sortit al carrer per preguntar sobre el tema als tianencs i tianenques. A primer cop d’ull, ens hem trobat que l’ambient general és de desconeixement total. Molta de la ciutadania a la qual s’ha preguntat no sabia res de la possible moció. D’altres sí que sabien que es volia fer però no que, finalment, no s’hagi presentat. També n’hi havia que no volien parlar sobre el tema perquè no estaven prou informats o perquè no els agrada parlar de política. Dels que sí que han volgut parlar, hem trobat opinions per a tots els gustos.

Una senyora que era a la terrassa del bar Tiriti, tot i estar d’acord amb presentar la moció, creu que per acabar sense tirar-la endavant no calia muntar “tan sidral”:

 

D’un parer semblant és aquesta mare que estava al parc dels Teletubbies, que veu molt malament que els grups municipals s’hagin tirat enrere i que no hagin estat capaços de posar-se d’acord per materialitzar una moció:

 

Unes de les raons per les quals no s’ha tirat endavant la moció és la falta d’acord entre les dues parts (PDECat-DC per una banda i Junts i CUP per l’altra) per decidir qui seria el nou alcalde o alcaldessa. Els del grup líder de l’oposició, el PDeCat-DC, proposaven Olga Rué, portaveu i cap de llista per CiU a les passades eleccions municipals, mentre que Junts i la CUP proposaven a Isaac Salvatierra, portaveu de Junts. Un dels altres arguments perquè no hi hagi hagut moció ha estat el curt temps que manca per arribar al final del mandat. En aquesta línia, hem trobat persones que estan d’acord amb esperar a les properes eleccions municipals. Per exemple, una senyora del carrer Sant Jaume veu bé que finalment no hi hagi moció. Creu que calia esperar a les eleccions del 2019:

 

Una altra senyora que també estava a la terrassa del Tiriti pensa que, pel que queda de mandat, li sembla correcte que es quedi tal com està tot, ja que l’oposició no ha aconseguit entendre’s:

 

Dues senyores del carrer Anselm Clavé també opinen que si havien de fer la moció a falta de poc temps per acabar el mandat, millor que s’haguessin esperat:

 

A més a més, una d’elles afegeix que no entén per què han intentat fer una moció contra l’alcaldessa:

 

En contraposició, a un pare que estava a la plaça Salvador Espriu i que és partidari de la moció, li sembla bé que no s’hagi fet si és perquè prevalgui l’estabilitat:

 

En resum, la majoria partidària de la moció creu que les negociacions s’han fet malament perquè els diferents grups no s’han aconseguit posar d’acord. Gairebé tots els entrevistats coincideixen a dir que pel que queda de legislatura, els sembla bé que s’esperin a les properes eleccions municipals per fer el canvi d’alcaldessa. El més destacat, però, és el desconeixement de força tianencs i tianenques respecte al tema de la moció.