Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Moment de fer valoracions del 27-S a Tiana

L’endemà de la històrica jornada electoral ha estat el moment de les valoracions de cada partit; tot i que CDC i ERC, sota les sigles de Junts pel Sí, ja esperaven guanyar al poble l’eufòria es va disparar al Casal sobre les 22h, ja amb el 100% dels vots escrutats a Tiana. Va ser a la sala de La Punxa on la coalició independentista va seguir la nit electoral. El primer a reaccionar i fer declaracions va ser el cap de llista republicà, un emocionat Ricard Fabra. Així valorava els resultats:

 

Una mica més tard va ser la cap de llista de Convergència, Olga Rué, qui feia acte de presència al Casal. Prudent i mesurada, Rué també va valorar els resultats:

 

La suma dels vots de Junts pel Sí i de la CUP, és a dir de les formacions independentistes, a Tiana depassa el 63% del total de vots. Per això, al final del recompte Junts pel Sí el va celebrar amb cava i molta alegria.

La CUP triplica el nombre de vots i és segon

En aquests comicis, efectivament, la CUP ha quedat com a segona força a Tiana. Han aconseguit 573 vots, és a dir, més del triple que els 169 obtinguts el 2012 a les darreres eleccions al Parlament. La suma dels vots a la CUP representa el 10,3% del total dels emesos al poble. El portaveu municipal, Àlex Rosa, també es mostrava molt satisfet al final de la nit electoral:

 

Ciutadans, tercera força

Ciutadans també ha obtingut un resultat espectacular a Tiana, on ahir va quedar com a tercera força. Tot i no haver-hi fet campanya ni tenir-hi representació municipal, el partit liderat per Albert Rivera va obtenir 548 vots al poble, cosa que representa el 9,8% del total. El portaveu municipal de Ciutadans a Montgat, Juan Carlos Pablos, valorava per a La Local aquests bons resultats de la seva formació a Tiana:

 

PSC i PP es mantenen en vots i baixen un punt

Dues de les formacions que tampoc han fet campanya aquest 27-S a Tiana, el PSC i el PP, s’han mantingut, malgrat tot. Els populars han perdut només 15 vots i els socialistes, fins i tot, en tenen 11 més que a les darreres eleccions al Parlament.

Tots dos partits han perdut un punt en percentatge de vot a Tiana, de manera que el PP és quarta força. Amb 21 vots de diferència, el segueix el PSC, en cinquè lloc.

Diego Parra, portaveu municipal del PP a Tiana, ho valorava així:

 

També va analitzar el resultat dels socialistes a Tiana el secretari local d’organització del PSC, Pau Blasco:

 

Mal resultat de Catalunya sí que es pot

Catalunya sí que es Pot, dins de la qual està integrada ICV-EUiA, no ha obtingut un bon resultat a Tiana: ha perdut 125 vots i més d’un 3% del total de vots dels escosocialistes el 2012. L’exregidor Ferran Pasqual, una de les cares visibles de la formació a Tiana, ho analitzava així:

 

Unió Democràtica per Catalunya no va aconseguir tampoc un bon resultat a Tiana: amb 168 vots, van obtenir un 3% del total de vots al poble. Dues formacions més, PACMA i Recortes Cero-Els Verds, van obtenir a Tiana 37 i 14 vots respectivament, sense arribar cap de les dues a l’1% del total.