Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Monument a Le Vernet “en memòria de les víctimes”

Le Vernet tindrà un record permanent per a les víctimes de la catàstrofe aèria que ha tingut lloc a les seves muntanyes aquest 24 de març. Ja s’hi ha posat un monument, en forma de placa, on resta la inscripció: “En memòria de les víctimes de la catàstrofe aèria del 24 de març de 2015”. Està escrit en anglès, francès, alemany i castellà. Recordarà els passatgers de l’Airbus 320 de Germanwings, entre els quals hi havia un veí de Tiana, 5 persones més del Maresme i 2 badalonins. Està situat als peus de la muntanya contra la qual va estavellar-se l’avió.

Aquest divendres el monument es troba rodejat de roses blanques que els familiars van dipositar al vespre per retre culte als seus éssers estimats.

 

Joana Ortega creu que la visita dels familiars al lloc dels fets ha ajudat a “començar el dol”

La vicepresidenta Joana Ortega ha explicat que per als familiars desplaçats des de Catalunya fins a Seyne-les-Alps els “ha reconfortat veure quin és el lloc on descansen els seus éssers estimats”. Els ha ajudat a “començar el dol” i a fer-los també “conscients” que les tasques de recuperació dels cossos seran llargues i difícils, així ho han escoltat de primera mà del cap de l’operatiu.

 

La vicepresidenta també ha admès que la notícia que el sinistre ha estat provocat deliberadament pel copilot els ha “trastornat”. Ha aixecat “la seva indignació”.

 

El cap de l’operatiu que va coordinar les tasques dels equips d’emergència durant la primera jornada ha explicat personalment a les famílies com s’està gestionant el rescat dels cossos dels passatgers. Els ha promès que estan fent tots els esforços per recuperar-los el més aviat possible. “Són conscients que la tasca no serà curta perquè s’ha de fer ben feta”.

 

Centre d’assistència a Marsella

Tot i que moltes famílies ja han tornat cap a Barcelona, n’hi ha d’altres que faran el viatge cap a França durant els propers dies. Una de les ciutats més properes al lloc dels fets és Marsella. És per això que la companyia Germanwings hi ha instal·lat un centre d’assistència, per als familiars de les víctimes. Segons ha explicat l’aerolínia en un comunicat, un equip especialitzat donarà suport als familiars i amics de les víctimes. El portaveu de la junta directiva de Germanwings, Thomas Winkelmann, ha deixat clar que ara l’objectiu de la companyia és proporcionar assistència psicològica a les persones més properes a les víctimes. “El patiment i el dolor que aquesta catàstrofe ha causat és incommensurable. No hi ha paraules per expressar-lo i no hi ha consol suficient”, ha assegurat Winkelman.

Per a aquest divendres, Germanwings ha previst un altre vol des de Barcelona cap a Marsella, on els familiars i amics de les víctimes es podran quedar al centre d’assistència fins que ho considerin oportú.

Germanwings i la seva companyia matriu, Lufthansa, van desplaçar ahir a la ciutat francesa a familiar i amics de les víctimes en tres vols especials des de Barcelona i Düsseldorf. Posteriorment, es van traslladar a Seyne-des-Alpes, prop del lloc de l’accident, on van assistir a un acte commemoratiu. Durant la jornada d’ahir, els familiars van estar acompanyats pels dos membres del consell del Grup Lufthansa, Simone Menne i Bettinia Volkens.