Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mor l’escriptor Josep Forment, implicat al Tiana Negra

L’editor, traductor i escriptor Josep Forment ha mort aquest dimarts als 52 anys de manera sobtada, segons han informat fonts del seu entorn. Forment va participar a les passades edicions del Tiana Negra. De fet, des de l’organització se’l considerava com una de les “peces clau” del Festival de novel·la negra del poble. És per això que la pròpia alcaldessa, Esther Pujol, ha volgut expressar el seu condol a la família, al món editorial català i, també, a l’editorial tianenca Meteora, amb qui Forment mantenia una estreta relació.

 

Nascut a la Vall d’Aran, Forment va estudiar Filosofia i Direcció Cinematogràfica, tot i que va centrar la seva activitat professional en el sector editorial com a comercial i editor, sobretot a l’editorial Alrevés, en la què va treballar des del seu inici. Era un especialista en Arthur Rimbaud, de qui havia traduït les seves obres completes i a qui havia dedicat diversos assaigs, com ara ‘Arthur Rimbaud, La belleza del diablo’ (2009) o ‘Arthur Rimbaud, Poesía al raso’ (2011).

Des de l’Editorial Alrevés s’ha lamentat la “trista notícia” de la mort de Forment, de qui han recordat que era conegut per la trajectòria professional i per la “inestimable tasca” d’editor, traductor i escriptor. També l’han definit com una persona “modesta, intel·ligent, lúcida i generosa”, i han transmès l’afecte i el dol de l’editorial a la família del difunt.