Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana: “La gran desconeguda”, segons l’autor de les ‘1001 curiositats del Maresme’

‘1001 curiositats del Maresme’. Així és com es diu el nou llibre de l’escriptor maresmenc Alexis Serrano. Una lectura que ens descobreix més a fons la comarca, a la qual defineix com una “petita pàtria mig marítima i mig terrestre que ha estat escenari del pas de totes les civilitzacions i que ha produït personatges cabdals per a la història del país”. Tiana té força protagonisme entre les seves pàgines. De fet, el propi autor reconeix que el municipi és molt ric però, potser, un dels grans desconeguts.

 

1001 curiositats del Maresme
1001 curiositats del Maresme

Així doncs, Serrano creu que caldria posar més en valor el patrimoni del poble.

 

Les “curiositats” de Tiana

La Cartoixa de Montalegre és el que més destaca de Tiana a les “1001 curiositats del Maresme”. Un espai on, segons l’autor, no hi passa el temps.

 

A més, l’ermita de la mare de Déu de l’Alegria o indrets de la Serralada de Marina apareixen com alguns dels elements més emblemàtics del municipi. Serrano creu que espais com el Turó de Castellruf dominen, com ben pocs, la centralitat del país.

 

El sentiment de comarca

L’escriptor assegura haver descobert zones que li eren força desconegudes, com les poblacions de l’Alt Maresme. Tot i això, ha volgut destacar que aquesta comarca allargassada està cada cop més unida gràcies a la feina de l’associacionisme i a les facilitats que ofereix Internet.

 

La publicació d’aquest llibre també ha anat de la mà d’una editorial de la comarca. Robinbook, de Teià, ho ha editat dins el segell L’Arca.

 

La presentació del llibre: amb Jordi Pujol

Aquest llibre es presenta aquest divendres a Vilassar de Mar, a l’espai municipal Can Bisa. L’acte serà a les 19.30h i compta amb la presència de l’expresident Jordi Pujol. Ell ha estat l’encarregat d’escriure el pròleg de la publicació.

 

Informació sobre aquest acte: clica aquí