Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nadia Ghulam explicarà el seu “secret” a l’Institut Thalassa de Montgat

Demà a les sis de la tarda Nadia Ghulam farà una conferència a l’Institut Thalassa de Montgat. La noia afganesa que va amagar la seva identitat durant deu anys per poder mantenir la seva família explicarà la seva història. Ella és la protagonista del llibre “El secret del meu turbant” que va ser guardonat el 2010 amb el Premi Prudenci Bertrana de novel·la.

El secret del meu turbant
El secret del meu turbant

Des de l’AMPA de l’institut es vol impulsar aquest tipus d’activitats, aquesta és la primera i s’ espera una bona resposta de públic. L’Ana Batlle és membre de la junta de l’AMPA i ha explicat la importància de la participació en aquest acte:

La Nadia va néixer a Kabul 1985 i quan tenia vuit anys una bomba li va desfigurar la cara. Des dels onze i fins els vint-i-un anys va fer-se passar per noi perquè va pensar que era la única manera, amb el seu germà mort i el seu pare discapacitat, de treballar per mantenir la seva família. Després d’aquells deu anys amagant la seva identitat, va arribar a Barcelona de la mà d’una ONG per fer-li varies operacions per la reconstrucció de la cara cremada. Des de llavors, la Nadia viu a Catalunya on ha recuperat la seva identitat com a dona i, fins i tot, ha guanyat un premi literari explicant la seva experiència al “Secret del meu turbant”. Actualment viu a Badalona, estudia treball social i es dedica a fer xerrades a escoles, instituts i centres culturals. Els diners que guanya els envia al seu país.