Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

VÍDEO: Neix la Rua de l’enterrament de la sardina a Tiana

 

Aquest dimecres de cendra ha nascut una nova Rua a Tiana: la Rua de l’enterrament de la sardina. Les persones grans, després de celebrar el Carnestoltes al llarg d’aquests últims dies, han acomiadat la disbauxa amb una desfilada de dol. Aquesta ha estat encapçalada per una sardina de dos metres. “Creiem que aquesta Rua ha estat inèdita a Tiana, no tenim coneixement que s’hagués fet abans”, ha explicat la secretària de la Llar, Maria Corominas. Expliquen, fins i tot, que tant els avis que hi han participat com algunes persones del poble demanen que l’any vinent es torni a repetir. Des de l’Esplai Tiana tenen clar que el Carnestoltes del 2015 s’haurà d’acomiadar amb una altra enterrament de la sardina, pensen ja en què podrien fer per millorar-lo. “Ens hem sentit molt satisfets de l’èxit que hem tingut tots aquests dies de Carnaval”, ha afegit Corominas.

 

Des de la Llar de persones grans també agraeixen que l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, hagi participat d’aquest acte amb un discurs satíric per acomiadar el Carnestoltes. Pujol ha ironitzat sobre l’actualitat de l’economia i la situació al país i, també, al poble.

 

 

S’enterra la sardina i comença la quaresma

L’enterrament de la sardina es celebra tradicionalment durant el dimecres de cendra. És un acte simbòlic que serveix per comunicar que s’ha acabat el Carnaval i que comença la quaresma. S’acostuma a fer com s’ha fet a Tiana aquest 2014, amb una desfilada de dol que finalitza enterrant o cremant una figura representativa de la festa, normalment la sardina. A la capital del Maresme, a Mataró, per exemple, enterren des de fa 36 anys el Rei del Carnestoltes: en Pellofa. Aquest és un acte trist perquè representa que finalitza amb la gresca i la disbauxa i que dóna pas al temps d’abstinència, el temps de quaresma.