Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Neix l’Assemblea d’aturats de Montgat i Tiana

Neix l’Assemblea d’aturats de Montgat i Tiana. És una idea que va més enllà de convertir-se en una borsa per trobar feina. Ho ha explicat una de les seves impulsores a Montgat, Maria Aizcorbe: “Serà com una empresa que podrà ser contractada per una altra administració o per una altra empresa. El problema que tenen molts aturats és el de pagar els autònoms. Això, al ser una empresa, pot tenir els seus assalariats”.

 

logo assemblea

 

 

L’atur a Tiana

Els membres d’aquesta Assemblea a Tiana asseguren que, tot i que sempre hi ha hagut el pensament que a Tiana es viu molt bé, hi ha molta gent a l’atur. De fet, el nombre d’aturats registrats de Tiana a les oficines d’ocupació no baixa dels 400 des de fa mesos. El rècord es va assolir els anys 2013, amb 447 aturats, i el 2012, amb 437. La majoria de persones de desocupats són del sector serveis, seguits de la indústria, la construcció i l’agricultura. La taxa d’atur de Tiana se situa al 10,42%, molt per sota de la mitjana catalana i espanyola.

 

L’Assemblea vol ser una plataforma reivindicativa

Des d’aquesta nova plataforma d’aturats creuen que les persones majors de 45 anys són les que tenen més problemes a l’hora de trobar feina. Els joves, però, també són un col·lectiu en una situació complicada, ja que moltes de les ofertes laborals demanen experiència al mercat de treball. Aquesta assemblea també es vol convertir en una eina reivindicativa a la zona. Ho ha explicat una de les seves fundadores, la tianenca Montse Monné: “El contracte de tota la vida és una loteria, a vegades no optes ni a una entrevista”.

 

Des de l’Assemblea expliquen que els Serveis d’Ocupació, tant de Tiana com de Montgat, han col·laborat amb els aturats. Valoren les tasques de formació que fan.

 

Altres assemblees d’aturats a Catalunya

Altres municipis de Catalunya, com Sant Vicenç dels Horts, Barcelona, Badalona o Santa Coloma, ja tenen les seves pròpies assemblees d’aturats. Des de Tiana i Montgat es fixen en aquestes per engegar la seva, asseguren que a les localitats de Catalunya on ja han començat a treballar està funcionant de forma molt positiva.

En aquests moments l’Assemblea de Montgat i Tiana té més de 100 amistats al facebook. Animen a totes les persones desocupades a unir-se al col·lectiu.

 

Podeu consultar les pàgines web de les Assemblees

Montgat i Tiana: https://www.facebook.com/assembleaaturats.montgattiana?fref=ts

Sant Vicenç dels Horts: https://es-es.facebook.com/assemblea.aturatssvh

Barcelona: http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com.es/