Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Neix l’Assemblea Groga de Tiana

Ja s’ha constituït l’Assemblea Groga a Tiana. S’ha fet amb un acte de signatura dels presidents de les tres AMPAs dels centres educatius de Tiana: Escola Tiziana, Escola Lola Anglada i l’Insititut. És una nova entitat on hi pot entrar tothom qui hi estigui interessat, segons expliquen els seus fundadors. De moment serveix per donar un recolzament a aquesta plataforma des de la vila i per denunciar la “precarització, mercantilització i  privatització de l’educació pública”. Ens ho explica el president de l’AMPA de l’Escola Lola Anglada, Carles Campos.

 

El manifest recull tota una sèrie de prerrogatives en contra de la LOMCE, presentada pel Ministeri d’Educació del Govern Central i contra la LEC, llei impulsada des de la Generalitat de Catalunya. Segons el text: “El neoliberalisme fa servir el sistema educatiu per atacar la població”. Un text que ja es va portar al ple de l’Ajuntament de Tiana i que va comptar amb una àmplia majoria com recorda el mateix president de l’AMPA.

 

L’Assemblea groga és un moviment que ve del 15M i que defensa en la seva integritat una educació pública i de qualitat per a tothom. Les Samarretes de SOS Educació han estat molt visibles a molts centres educatius, no només de Tiana, sinó de tot Catalunya. Amb aquesta premissa ha sortit aquest moviment també a Tiana, Carles Campos.

 

El Manifest acaba fent “una  crida a la comunitat educativa des de bressol fins a universitats i a  tot el conjunt de comunitat educativa de Tiana per assumir les responsabilitats que ens  pertoquen, per organitzar-nos i per caminar juntes cap a l’educació que  volem”. Segons el mateix text: “pública de qualitat, catalana, lliure, democràtica, gratuïta, universal, equitativa, laica, coeducativa, inclusiva i participativa”.