Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La Comissió sobre corrupció del Parlament demana Rafael Burgos com a expert

La Comissió d’investigació sobre el frau fiscal, l’evasió fiscal i la corrupció política demana la compareixença d’un tianenc com a expert. Entre la llista que ha presentat el president d’aquesta, David Fernández, hi ha el nom de Rafael Burgos. El periodista acaba de publicar un llibre sobre la corrupció a Catalunya, “Crema Catalana”. Creu que aquest podria ser un dels motius perquè l’hagin proposat.

 

Aquesta sol·licitud ha estat una sorpresa pel periodista, qui acceptaria treballar per aquesta Comissió al Parlament.

 

Rafael Burgos actualment també està vinculat amb la comunicació al poble. És el redactor de la revista municipal Tiana’t.

 

Altres compareixences

A banda del tianenc, aquesta comissió també ha sol·licitat les compareixences, com a experts, de periodistes com Josep Antich o Pere Cullell.

El portaveu de la CUP, David Fernández, presideix la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció a Catalunya
El portaveu de la CUP, David Fernández, presideix la comissió d’investigació sobre el frau fiscal i la corrupció a Catalunya

Aquesta Comissió, però, també demana compareixences per donar testimoni. En aquest cas, a la llista proposada hi ha noms com el de Félix Millet, Josep Lluís Nuñez, el ministre d’hisenda, Cristóbal Montoro, l’exalcade de Sabadell, Manuel Bustos o l’exvicepresident del Govern Josep Lluís Carod Rovira. Un dels punts forts d’aquesta, però, tractarà sobre el cas Pujol. És per això que també es vol demanar la compareixença de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, la seva dona i els seus fills.

 

Naixement de la Comissió d’investigació

El Parlament va aprovar per unanimitat la creació de la comissió d’investigació sobre el cas Pujol, que van proposar a pincipis de setembre els grups d’ERC, ICV-EUiA i la CUP. Una comissió que va néixer a l’entorn de la confessió que va fer al juliol l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Aquesta comissió està presidida pel diputat de la CUP, David Fernández, que s’ha marcat l’objectiu de “radiografiar” les dinàmiques relacionades amb el frau fiscal, l’evasió fiscal i la corrupció.

Aquesta comissió començarà a rodar el proper dilluns. Abans, s’haurà votat el pla de treball i les compareixences, on hi figura el periodista tianenc Rafael Burgos. Entre dilluns 24 de novembre i dimarts 23 de desembre es faran 6 sessions en les què bàsicament se substanciaran les compareixences dels experts.

 

Torna a escoltar l’entrevista de Ràdio Tiana sobre el llibre “Crema Catalana”: clica aquí