Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Neix a l’Institut una alternativa per acabar l’ESO

L’Institut Tiana creix amb opcions per als alumnes. Aquest curs ha nascut un projecte propi de diversificació curricular, pensat per als nois i noies de tercer i quart d’ESO. L’objectiu: que els estudiants amb més dificultats aconsegueixin el graduat escolar. Així ho ha explicat el director del centre, Josep Gimeno.

 

L’Ajuntament ha estat treballant amb aquest projecte al costat de l’Institut. El regidor d’educació, Jordi Gost, considera que es tracta d’una necessitat en un centre que s’ha anat fent gran.

 

Serveis sociosanitaris 

A banda de seguir una sèrie de matèries comunes, s’especialitzaran en la teoria i la pràctica dels serveis sociosanitaris. Un tast d’una possible professió de futur. Josep Gimeno

 

Des de l’Ajuntament creuen que és un sector encertat tenint en compte l’entorn dels estudiants de Tiana. A més, el regidor d’educació diu que es podrien fer acords amb centres del propi municipi, com la residència de gent gran.

 

Els primers alumnes que faran el projecte de diversificació curricular seran els que aquest any han de fer tercer d’ESO. A partir del proper curs, doncs, ja estarà incorporat tant a tercer com a quart. Aquest any seran 9 alumnes, que ja han començat aquest curs parcialment. Aviat s’iniciarà en la seva totalitat, tal i com afirmen des de la direcció de l’Institut.

 

Jardineria a l’Institut Thalassa

L’Institut Thalassa, de Montgat, i també amb la col·laboració dels ens locals, ja fa anys que treballa amb un projecte d’aquest tipus, enfocat a la jardineria: “El projecte de jardineria i el projecte Labarca”. Aquest també va adreçat als alumnes del segon cicle de l’ESO. Actualment, entre tercer i quart, hi ha gairebé una quinzena d’estudiants que l’estan cursant, alguns ells de Tiana.