Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Més del 96% dels municipis catalans donen suport al dret a decidir

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i el de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, s’han mostrat “molt contents perquè pràcticament la totalitat dels pobles del país” han debatut la moció que demanava el suport al dret a decidir. D’aquests, el 96,2% ha votat a favor, el 1,1% l’ha rebutjada i el 1,7% no ha celebrat el ple. Segons Buch, “això demostra que els consistoris catalans s’han revolucionat a favor de la consulta”. A més, han manifestat estar d’acord amb la suspensió temporal de la campanya del 9-N per “no jugar amb la feina dels treballadors públics” i han mostrat ple suport a les actuacions del Govern.

Aprofundint en les dades, els presidents de les dues associacions han explicat que a les comarques on viu més gent, que són Barcelonès, el Penedès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i l’Oriental, el 90% dels ajuntaments han votat a favor de la moció i només un 5% en contra. Pel que fa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el 80% dels ajuntaments ha votat ‘sí’. El cas del Baix Llobregat és diferent, el 51% de la població ha votat en contra. Per una altra banda, el 100% dels ajuntaments de 22 comarques han mostrat el seu suport a la moció. Miquel Buch, ha finalitzat la seva exposició dient que, “si no es té en compte la vegueria de Barcelona, el 99,5% dels municipis de Catalunya han votat ‘sí'”.

Tiana també va celebrar un ple extraordinari, el passat 22 de setembre, on es va aprovar la moció per donar suport a la consulta i a la Llei de Consultes. Va ser amb el vot favorable de tots els grups municipals amb excepció del PP. La moció que es va exposar finalment al ple afegia una variació respecte la proposta de l’AMI i l’AMC, ja que considerava que per donar suport a la Generalitat a l’hora de fer la consulta aquesta s’haurà d’ajustar a la legalitat vigent.