Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Sant Bru, una tradició centenària

Sant Bru és el fundador de la ordre cartoixana i cada 6 d’octubre se celebra la seva festivitat. Una tradició que a Tiana fa anys que es du a terme al carrer que porta el seu nom. Una de les principals impulsores és la Maria Dolors Romeu. Aquesta tianenca ja recorda com els seus avantpassats la celebraven.

 

Sant Bru_6_10_2014

Va començar sent una celebració amb Festa Major al carrer, però amb els anys la cosa va anar canviat i va passar a ser molt íntima. La Maria Dolors la recorda a la llar amb el capellà i escoltant el rosari.

 

Però a partir de l’any 2006 va tornar a sortir a la llum i al carrer. De nou el 6 d’octubre Sant Bru tenia la seva festa. La culminació va ser l’any passat, quan van recuperar l’estàtua del Sant original i el van tornar a posar a la façana per a la festivitat. Maria Dolors Romeu convida a tot el poble a unir-s’hi.

 

Dia gran a la Cartoixa de Montalegre

cartoixa2

Aquest dia de Sant Bru és un dels pocs que la Cartoixa de Montalegre obre les seves portes als homes de Tiana.  Al matí hi haurà la tradicional Missa que se celebra a la capella de la Cartoixa.