Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Netejant la Riera d’en Font sota la pluja

Una pluja fina però persistent ha estat la convidada que més s’ha fet notar aquest dissabte, durant la neteja col.lectiva de la Riera d’en Font que ha organitzat la regidoria de Medi Ambient. Finalment, s’han recollit 230 quilos de residus i hi han participat una cinquantena de persones.

L’activitat s’ha fet per la tarda, en motiu del Clean Up Day, jornada que la Unió Europea celebra anualment. Al llarg de tot el dia, en pobles i ciutats de tota la Unió Europea s’han organitzat activitats perquè la ciutadania netegi espais que ho necessitin.

En el cas de Tiana l’espai a netejar ha estat la Riera d’en Font, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre els efectes que té l’acumulació de residus en espais naturals. En Xavier Doñate, regidor de Medi Ambient, ens ho explicava:

 

Una de les coses que crida l’atenció és la burocràcia per la qual ha calgut passar perquè l’Ajuntament de Tiana hagi pogut treballar a la Riera d’en font. I és que les rieres estan gestionades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i, per tant, els treballs de manteniment s’ordenen des d’allà. Doñate comenta que fa temps que intenten fer el manteniment de les rieres del poble des de la regidoria de Medi Ambient. Malgrat això, porten dos anys demanat els permisos a l’ACA i no hi ha manera d’aconseguir-los:

 

I la iniciativa ha tingut molt d’èxit gràcies, sobretot, a la col·laboració del cau Roger de Flor. Els grups Rangers i Llops, d’entre 9 i 14 anys, han participat en la recollida i han format el gruix d’assistents. L’Ainoa Rodrigo, monitora dels Rangers, ha explicat que fa unes setmanes va parlar amb gent de la regidoria de Medi Ambient per participar com a associació del poble a l’European Clean Up Day.

 

Però també han vingut famílies que volen que els seus fills estiguin conscienciats des de ben petits. És el cas dels la Gemma Castanyer, mare de 3 fills:

 

Unes 50 persones han estat recollint residus per la riera des de l’alçada de l’Escola de Música i Dansa fins al límit entre Montgat i Tiana.