Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ni Tiana ni Montgat acolliran refugiats, ara per ara

Finalment, ni Tiana ni Montgat acolliran refugiats. Així ho ha assegurat Hassina Ahmed, coordinadora de la Creu Roja Montgat-Tiana. Des de Creu Roja s’havia optat per buscar pisos o habitatges de particulars que estiguessin disposats a llogar-los per un preu acceptable però, de moment, ni a Tiana ni a Montgat no se n’ha ofert cap. En un principi es va posar com a opció per allotjar persones refugiades l’alberg que la Fundació Pere Tarrés té a La Conreria però, finalment, no es farà servir perquè es prefereix buscar allotjaments particulars.  Hassina Ahmed:

 

Tot i això ara mateix no s’estan posant a disposició aquestes cases, ja que l’arribada de refugiats es troba en una primera fase. Una fase que explica la mateixa coordinadora de Montgat – Tiana:

 

Xerrada sobre refugiats a la sala d’exposicions de Tiana

Des de fa uns mesos sí que han anat arribant més refugiats a Catalunya. Per això es vol tornar a posar sobre la taula aquest tema. Per parlar de com està la situació d’aquests refugiats a tot Catalunya, s’ha tornat a organitzar una xerrada a Tiana amb Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya. Serà el proper dimarts 17 de gener, a la sala d’exposicions del Casal, a les 18.30h. Hasina Ahmed:

 

En aquests darrers dies els refugiats han tornat a ser notícia per la baixada de temperatures que ha patit el centre d’Europa. Les nevades fan més complicada la seva vida als camps de refugiats. També han estat notícia perquè els que havien d’arribar a Catalunya i al conjunt de l’Estat sembla que comencen a augmentar. Tot i això, segons Creu Roja, la xifra de persones nouvingudes està “lluny del que s’esperava”.