Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Podem pregunta a l’Ajuntament pels 6 habitatges buits que hi ha a Tiana

Els integrants de Podem continuen preocupats per la pobresa energètica i habitacional, a Catalunya en general i a Tiana en particular. Per això, aquest 28 de desembre van entrar 3 preguntes a l’Ajuntament, una de les quals demana informació sobre els 6 habitatges buits que, segons aquesta formació, hi ha actualment a Tiana.

Podem espera que les 3 preguntes els siguin respostes al ple municipal del 7 de febrer, ja que al del 3 de gener no van obtenir-ne resposta. Ho expliquen dos dels membres de la formació a Tiana, Miguel Cantador i Mari Carmen Esteve:

 

A les preguntes entrades per Registre, Podem demana a l’equip de govern quants immobles ha reclamat l’Ajuntament a les entitats bancàries per ampliar el seu parc de lloguer social. També vol saber si l’Ajuntament  està cobrant aquestes entitats bancàries l’impost sobre habitatges buits des del març del 2016, tal com especifica la llei 24/2015 (de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’habitatge i la pobresa energètica). Finalment, pregunten quina és la situació de les 6 vivendes buides que hi ha actualment a Tiana.

 

Malgrat tot, Podem Tiana està d’acord amb Serveis Socials en que les ajudes socials han de ser puntuals i per determinades etapes però que calen altres solucions a més llarg termini:

 

Tant la Mari Carmen com el Miguel han tornat a remarcar que “allò que ens preocupa veitablement és la gent del poble”. També creuen que al consistori tianenc encara “es podria aplicar més a fons la Llei de Transparència”.

 

Per a Podem el 2017 serà un any de “molta feina” en què, a Tiana, es plantegen poder aconseguir millores socials i poder “obrir l’Ajuntament a la ciutadania perquè hi participi més”.