Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nolis demana que els cubells amb xip no serveixin per multar

La campanya de Medi Ambient dels cubells amb xip també ha arribat al ple municipal de la mà de l’oposició. Aquesta tecnologia permetrà saber a qui pertany cada galleda. El portaveu de CiU, Enric Nolis, ha preguntat al govern si la intenció d’aquesta mesura és la de multar.

 

El portaveu de Gent Pel Progrés de Tiana ha dit que aquesta millora tecnològica era un tema pendent des de fa temps. Joan Pau Hernández ha deixat entreveure que això es podria utilitzar, però, per ajudar també a la ciutadania.

 

El regidor de Medi Ambient, Héctor González, va explicar a Ràdio Tiana que aquesta tecnologia serviria per millorar el servei de la recollida d’escombraries porta a porta. Cada cop que un operari agafi un cubell, el camió, a través d’un detector, tindrà la informació sobre si ha estat recollit, a quina hora i quant temps ha tardat a fer aquesta feina. Aquesta modernització s’hauria fet després de detectar una baixada de la participació, per part de la població, en la recollida porta  a porta, sobretot en les comunitats de veïns. El desbordament de les àrees d’emergència d’escombraries i la fuga de residus cap a altres municipis també han motivat el canvi. Els veïns podran agafar el nou Marronet i el cubell gris fins el proper dia 5 d’abril al Casal.