Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Gent critica un retard de 3 anys en l’obertura del Passeig de la Vilesa

Gent pel Progrés de Tiana pregunta al govern quan obrirà el Passeig de la Vilesa.  Aquest grup de l’oposició continua insistint en aquesta actuació urbanística. I és que segons el seu portaveu, Joan Pau Hernández,  diversos estudis d’administracions supralocals ho consideren prioritari. Aquesta intervenció serviria per eliminar el doble revolt actual i fer una via més ample i recta. En l’actualitat autobusos que baixen i cotxes que pugen es troben de cara, entre els carrers Anselm Clavé i Antoni Clapés. Tot i que el govern ha explicat que té prevista aquesta actuació, des de Gent critiquen un retard de tres anys en aquestes obres. Ho ha explicat Joan Pau Hernández.

El portaveu de Gent, Joan Pau Hernández
El portaveu de Gent, Joan Pau Hernández

 

És per això que Hernández ha qüestionat que “el canvi d’opinió” del govern podria correspondre a motius electorals.

El govern ha explicat que aquesta no serà una actuació prèvia a la pacificació perquè aquest projecte ja hauria començat, però que sí que hi treballen. Asseguren que, en aquest moment, busquen finançament per eliminar el revolt.

L'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol
L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol

 

Segons Hernández, al 2011 s’hauria inscrit al Registre de la Propietat la finca de Can Guardiola i la part dels jardins dels números 6 i 8 del carrer de la Pau.  Aquests serien els terrenys per on hauria de passar la nova via. Hernández ha dit que l’Ajuntament hauria aconseguit Can Guardiola a través d’una indemnització i els altres dos espais compensant futurs drets de construcció, sense costos addicionals. En aquestes dates governava l’alcalde de Gent, Emili Muñoz, al costat de Convergència i Unió. Just després de l’última inscripció al Registre, però, es van celebrar les eleccions municipals que, a Tiana, van comportar un canvi de govern. Des de Gent consideren que l’actual govern podria haver preparat el projecte des de principis de mandat. L’alcaldessa, però, assegura que durant aquests anys han hagut de fer front al pagament d’aquesta adquisició. Esther Pujol ha dit que la situació econòmica de l’Ajuntament al 2011 impedia “endeutar més” les finances municipals.