Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nou club de lectura en francès a la biblioteca Can Baratau

D’aquí exactament a un mes, el darrer dijous de febrer, la biblioteca de Tiana estrenarà projecte. Es tracta del ‘Club du livre’, un espai de lectura en francès que es farà cada darrer dijous de mes. La proposta sorgeix per la demanda que té el club de lectura en llengua francesa a Montgat, tal i com comenta el bibliotecari de Can Baratau Daniel Ramos:

 

La dinàmica ha de ser similar al club de lectura que ja existeix cada últim divendres de mes en català. La principal diferència, a més de l’idioma, és que no hi haurà moderador, com ho és en Toni Sala a les trobades en català i que seguirà una trajectòria més oberta.

 

Si en català acostumen a ser unes 12 persones les que freqüenten el club de lectura, pel de francès ja en són prop d’una vintena les que s’aproparan aquest dijous a Can Baratau. La mitjana d’edat dels inscrits és d’uns 50 anys, coincidint amb les generacions on el francès era un idioma que s’estudiava a les escoles enlloc de l’anglès.

 

La proposta de llibres en francès no té el fons d’armari que la lectura en català. Per això, la varietat de la lectura no serà tan àmplia tot i que Can Baratau sí que té capacitat per oferir els exemplars necessaris d’un mateix llibre a tots els que participin del club de lectura. Daniel Ramos ens explica quin perfil de lectura busquen:

 

La primera de les lectures és “Stupeur et tremblements”, d’Amélie Nothomb. Ha estat durant uns 15 dies a la biblioteca perquè els inscrits el poguessin llegir just abans d’estrenar el club de lectura en francès. Ramos explica de què tracta l’argument:

 

El club de lectura començarà a les set de la tarda i, a hores d’ara, ja té una vintena de persones inscrites.