Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Eloi Cordomí diu que els estius freds no tenen “res a veure” amb el canvi climàtic

La sequera que ens afecta des de fa gairebé 90 dies es pot convertir en un greu problema ja que és una situació “sense precedents” sobretot per l’època de l’any. Ho ha explicat Eloi Cordomí, el meteoròleg de TV3, que aquest dijous ha fet una xerrada a Tiana.

Cordomí creu que, per que fa a la forta sequera, cal estar amatents tant pel que fa als conreus com a les persones. El més desitjable, ha dit, és esperar que la situació canvi:

 

El meteoròleg de TV3 ha estat l’escollit per poder fer una nova reunió de l’Aula d’Extensió Universitària a Tiana. En aquest cas per poder explicar què és la previsió meteorològica.  Una xerrada que ha tiongut com a protagonista  l’actual sequera que pateix el nostre país o les fortes nevades que han assolat els Estats Units recentment.

Eloi Cordomí ha explicat que el temut canvi climàtic és una realitat. No només pel canvi de temperatura global sinó també, ha dit, per l’efecte de El Niño:

 

Una vuitantena de persones s’ha apropat aquest dijous a la xerrada de Cordomí sobre la meteorologia, una ciència que no és exacta i que cal saber interpretar:

 

El meteoròleg ha volgut desmentir que la sequera sigui la causa que alguns estius recents hagin estat freds i plujosos. Segons ell “no té res a veure una cosa amb l’altra”. Si aquest any l’estiu ha de ser d’aquestes característiques, ha dit Cordomí, “seria bo per la situació que vivim ara mateix”.

ELOI CORDOMI 014

Durant la xerrada, el meteoròleg ha explicat com funcionen els mapes del temps i com s’han d’interpretar. També ha fet un joc amb els assistents per comprovar si saben com funcionen els mapes i què volen dir.