Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nova crida perquè famílies de Tiana i Montgat s’animin a acollir infants sahrauís

L’Àgata, de Tiana, i la Wendy, de Montgat, són dues de les mares que l’estiu passat van acollir un infant sahrauí a casa, dins del programa “Vacances en pau”. Aquest estiu repetiran l’experiència però els amoïna que molts d’aquells infants es poden quedar sense família acollidora a Catalunya. Per això, han fet una crida des de La Local-Ràdio Tiana perquè les famílies del poble s’animin a acollir un nen o una nena que, si no, passarà l’estiu a més de 50 graus, enmig del desert on aquest poble està refugiat fa dècades. Ho explica la Wendy:

 

L’any passat 450 nens i nenes sahrauís van ser acollits per famílies catalanes, 3 de les quals eren de Tiana i 6 més de Montgat. L’Àgata i el seu company, en Rafel, pares de 3 fills, van ser una d’aquestes famílies de Tiana. No es cansen de recomanar l’experiència. Escoltem l’Àgata:

 

Falten pocs mesos per les vacances i molts infants sahrauís gaudiran, a casa de famílies catalanes, d’un estiu menys sufocant que al desert del Sàhara. A Catalunya podran fer coses senzilles que allà no poden fer: banyar-se a la piscina o la platja, o anar en bicicleta. No tots els infants, però, tenen ara per ara una família que els acull a Catalunya.

L’Ajuntament de Tiana es va fer càrrec, l’estiu passat, dels bitllets d’avió dels tres infants que van venir al poble. Per aquest estiu, l’Àgata té una proposta que va una mica més enllà:

 

L’estada dels nens i nenes aquí serveix també perquè, gràcies a un conveni amb el departament de Salut, puguin fer-se revisions ja que als campaments on viuen no hi ha gairebé atenció mèdica, explica la Wendy:

 

Es pot contactar amb Huellas del Sáhara, l’associació que reuneix les famílies acollidores de Tiana i Montgat, a través de la seva pàgina de Facebook o del seu compte d’Instagram. També es pot contactar amb l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, l’ACAPS, que té seus a tot Catalunya.