Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nova promoció d’habitatge social a Tiana: a finals del 2019 ja s’hi podrà entrar a viure

L’estiu de l’any que ve començaran les obres d’una nova promoció d’habitatges socials a Tiana. Seran 84 vivendes que es faran a uns terrenys dels Vessants 2, tocant al Camí de Can Besora. Els impulsa l’Ajuntament en conveni amb la cooperativa d’habitatge Fem Ciutat. Les claus d’aquesta nova promoció es podrien lliurar els darrers mesos del 2019, si es compleixen els terminis previstos.

L’alcaldessa, Ester Pujol, es mostra satisfeta que un dels grans punts del programa electoral pugui ser una realitat, perquè, assegura, no ha estat fàcil:

 

14 dels nous habitatges seran propietat de l’Ajuntament, i es destinaran a lloguer social (com els pisos de Can Gaietà 36). De la resta, una gran part els vendrà a preu assequible la cooperativa, que té una llarga trajectòria en aquest tipus de vivenda a Catalunya. També en gestionarà alguns per llogar.

Signants del conveni entre l'Ajuntament i la cooperativa Fem Ciutat
Signants del conveni entre l’Ajuntament i la cooperativa Fem Ciutat

L’Ajuntament farà, doncs, una permuta: cedeix els terrenys dels Vessants 2 a canvi de la construcció dels pisos i de la gestió d’una part d’aquests. Ho explica Núria Garcia, regidora d’Urbanisme:

 

La gestió dels pisos de lloguer social serà una de les primeres grans tasques de la comissió municipal d’Urbanisme, creada fa poques setmanes. Garcia sap que és difícil però un dels objectius serà frenar l’especulació del preu de l’habitatge, ara mateix molt disparat a Tiana:

 

Un terreny peculiar que és un repte pels constructors

El projecte fa especial èmfasi en que la promoció dels pisos sigui respectuosa amb l’entorn, un terreny amb forta pendent. Per això, seran petits blocs de planta baixa més un pis o com a màxim dos.

Les persones que vulguin tenir accés a un d’aquests habitatges hauran d’inscriure’s al Registre de Sol.licitats d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO) de Catalunya. A partir del mapeig d’aqeustes persones i les seves situacions, es decidirà quants d’aquests pisos es destinen a persones empadronades a Tiana, i quants a qui estigui empadronat en altres municipis.