Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Novembre, un altre mes dedicat a les dones

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. Aquest mes, doncs, Tiana dedica tota una programació a la igualtat de gènere, com també ho fa durant el març.

Exposició "Quin temps tenim"
Exposició “Quin temps tenim”

Aquests dies podem visitar a la biblioteca una exposició que ens convida a reflexionar sobre l’organització del temps a la vida de les dones i els homes. Ens parla de les dificultats per harmonitzar la vida personal, laboral i familiar, en un temps on les dones s’han incorporat al mercat de treball. “Quin temps tenim” creu que els rols tradicionals de gènere que assignaven les tasques de reproducció i sosteniment ja no tenen vigència. Aquesta exposició de l’Institut Català de la Dona es pot veure a Can Baratau fins el proper 20 de novembre.

Un dels actes centrals d’aquest mes, però, tindrà lloc el mateix dia 25. En aquesta ocasió hi haurà la lectura del Manifest Institucional contra la violència masclista. Serà a les 10.30h a la Plaça de la Vila.

Altres activitats destacades són el Cine-Fòrum amb perspectiva de gènere “Las maestras de la República”, la caminada per “recuperar la saviesa de les dones” sobre herbes remeieres o la ruta cultural a Gràcia “Dones d’Avantguarda”.

 

Obert el concurs de microrelats i poemes

Ja està obert el tercer concurs per unes relacions en igualtat. Hi poden participar joves d’entre 12 i 18 anys i fins el proper 12 de desembre. Aquests hauran d’escriure un microrelat o un poema que promogui les relacions de parella basades en la igualtat i el respecte. El que vol aconseguir és sensibilitzar els joves contra la violència masclista. De fet, aquesta no seria una activitat aïllada. Per treballar la prevenció, des de les edats més joves, l’Ajuntament tindria en compte el col·lectiu d’infants i joves. És per això que, al llarg de tot el curs, hi ha una feina continuada a l’Institut Tiana, amb la col·laboració del professorat, a través de diversos tallers d’igualtat.

Gran part de les activitats que es fan aquest novembre són fruit de la col·laboració entre igualtat i la biblioteca del poble. Tal i com passa durant el mes de març, cada dijous d’aquest mes Can Baratau dedica la seva “hora del conte” als contes per a la igualtat, una proposta per a la “coeducació”. A més, per fer “sensibilització”, s’han llegit contes per adults.

 

Si vols més informació sobre concurs de microrelats: clica aquí

Si vols més informació sobre la programació d’igualtat: clica aquí