Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Noves restriccions fins al 21 de febrer: confinament comarcal i reobertura d’equipaments esportius

A partir d’aquest dilluns 8 de febrer entren en vigor les noves restriccions aprovades pel PROCICAT, que relaxen les mesures en alguns dels sectors més afectats per les passades restriccions, com són la restauració i l’esport. La novetat més destacada és el pas del confinament municipal al comarcal.

Pel que fa a la restauració, es podrà allargar una hora el torn d’esmorzar i dinar. Això vol dir que el servei d’esmorzar es podrà fer entre dos quarts de vuit del matí i dos quarts d’onze i el servei de dinar entre la una del migdia i dos quarts de cinc de la tarda.

En l’àmbit de l’esport, els gimnasos i equipaments esportius en interior podran reobrir, però amb un aforament limitat del 30% i grups de màxim 6 persones. Els equipaments a l’aire lliure continuaran tenint el 50% d’aforament i els vestuaris segueixen tancats, excepte els de les piscines.

Una altra novetat que incorporen aquestes noves restriccions és en matèria educativa. Es recupera la docència teòrica presencial en el primer curs d’universitat, com fins ara es feia amb els cicles formatius.

A més, les escoles de música i dansa certificades pel Departament d’Educació podran obrir en format semipresencial. És el cas de l’Escola de Música i Dansa de Tiana, que reobre aquest dilluns, tal com van anunciar per les xarxes socials.

Per últim, les llibreries s’equiparen als equipaments culturals i no estaran subjectes a les restriccions del comerç. Això vol dir que podran obrir el cap de setmana i també ho faran cada dia les que tinguin més de 400 m2.

Com sempre, la vigència de les noves mesures és de dues setmanes, fins al 21 de febrer, però poden ser prorrogades.