Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Prohibida la realització de batudes de caça major durant els dissabtes i diumenges

La realització de batudes de caça major durant els dissabtes i diumenges ha quedat prohibida des del passat 6 de febrer. El Departament d’Interior ha aprovat una resolució per minimitzar els riscos d’accident per l’elevat nombre de visitants que s’hi concentren durant els caps de setmana.

Per exemple, el passat dissabte 30 de gener un home que recollia pinyes a Santa Maria de Martorelles va morir després de rebre un tret accidental d’un caçador que participava en una batuda de senglars autoritzada.

Segons s’explica a la resolució, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha identificat quatre espais naturals especialment sensibles per la seva situació propera a grans àrees urbanes: el Parc de la Serralada Litoral, el Parc de la Serralada de Marina, el Parc Natural de la Serra de Collserola i el Parc Natural del Massís de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac.

I és que les restriccions de mobilitat derivades de les mesures per a la contenció de la COVID-19 han tingut com a conseqüència un increment de la presència de persones durant els dissabtes i diumenges, especialment en les zones més properes a les grans àrees urbanes.

Un increment que, fins ara, ha hagut de conviure amb les batudes de senglars que s’han realitzat aquestes últimes setmanes, com és el cas de Tiana, on s’ha produït un debat sobre la seguretat i la necessitat d’aquesta activitat.

De fet, l’Ajuntament de Tiana va informar el passat divendres 5 de febrer, un dia abans que entrés en vigor la prohibició, que el regidor de Mobilitat i Espai Públic, Àlex Robles, s’havia reunit amb representants de la Societat de Caçadors de Tiana per demanar-los que extremessin les precaucions i les mesures de seguretat quan fessin les batudes.

La mesura s’allargarà mentre durin les restriccions de mobilitat comarcal o municipal.