Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Obertes les inscripcions per participar en la dinovena edició del Maresmusic

Les inscripcions per participar en la dinovena edició del Maresmusic, el concurs de música jove organitzat per les regidories de joventut de Tiana, Montgat, Cabrils, el Masnou, Tordera i Vilassar de Mar, ja estan obertes.

Els grups o solistes amb edats entre els 16 i els 30 anys i que comptin, com a mínim, amb un dels components que estigui empadronat a un municipi del Maresme, tenen fins al 25 de setembre per inscriure’s a través de la pàgina web del Maresmusic. Un cop feta, tots els grups i artistes hauran d’adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de qualsevol dels municipis organitzadors, de manera presencial, per portar tota la documentació necessària.

Hi haurà dues fases durant el concurs: la selecció de cinc grups o solistes finalistes per part d’un jurat (fase classificatòria) i la valoració del jurat i la votació popular a través de la final en directe, que enguany es farà dissabte 21 d’octubre a la Sala Albéniz de Tiana. El consistori explica que la final tindrà format de concert perquè totes les formacions puguin gaudir del públic en directe al llarg de la jornada musical.

L’objectiu d’aquest certament és donar suport i promocionar als grups locals de cada municipi dotant-los de recursos i eines per a la professionalització dels seus projectes musicals. És per això que Maresmusic oferirà diferents premis que van des de la gravació d’un concert en directe fins a la contractació remunerada en un festival de música, passant per l’adquisició de material musical. L’any passat, qui es va emportar el primer premi va ser la Susi Abanades.

El canal d’Instagram @maresmusicmaresme anirà oferint informació actualitzada i anunciarà xerrades amb grups de música i professionals del sector. També anunciarà els cinc grups seleccionats pel jurat, que passaran directament a la fase final. El jurat valorarà les actuacions dels grups segons els criteris de l’originalitat del projecte, la presència del català, el nivell d’afinació i so, la qualitat d’interpretació en directe i la posada en escena, la cohesió del grup, la presència femenina i la qualitat de la veu.