Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Obriran el museu de Can Sentromà al públic en visites concertades

El museu i les restes arqueològiques de Can Sentromà -romanes i del Neolític- es podran visitar mitjançant visites concertades. Així ho ha anunciat aquest diumenge una de les copropietàries de la finca tianenca, Cristina de Fortuny, que també ha recordat que la sala d’exposicions de Can Sentromà estarà oberta al públic cada divendres i els caps de setmana:

 

Aquest diumenge a les 12 del mati  s’ha reinagurat el museu de Can Sentromà. Després d’anys d’esforços per tirar endavant la museïtzació de l’espai, l’associació d’Amics de Can Sentromà s’acomiadava amb aquest acte, ja que es dissol.

A la visita d’aquest diumenge s’han reunit unes 60 persones per fer una primera visita, tant al museu com al celler de la finca tianenca, que s’ha convertit en sala d’exposicions. Es tractava d’una oportunitat única ja que en ser una propietat privada, fins ara només s’obria un cop a l’any des de la mort de l’antic propietari, el baró d’Esponellà, els anys 70. El president de l’Associació d’Amics de Can Sentromà, Xavier Garceran ha qualificat d’èxit l’acte de diumenge:

 

L’Ajuntament de Tiana ha contribuït a la rehabilitació del museu instal.lant-hi uns plafons on hi ha les explicacions didàctiques. No ha pogut contribuir més, ha assegurat l’alcaldessa Ester Pujol, ja que Can Sentromà és un bé particular:

 

Els descendents de l’antic propietari de la finca (que ara tenen només un 20% de la propietat)  asseguren que tenen intenció de fer-la més accessible al públic. Per aixo, diuen, ara per ara volen obrir la sala d’exposicions tres dies a la setmana i oferir la possibilitat de fer visites concertades a grups i escoles de dilluns a dijous.