Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Olga Rué: “Costa molt dir-ho però això no és una democràcia”

La presidenta de Convergència a Tiana, Olga Rué, creu que la relació entre Catalunya i Espanya està “arribant a uns límits que ningú pensava”. És la seva reacció després de saber que el Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, ordenarà a la Fiscalia Superior de Catalunya que presenti la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d’Educació, Irene Rigau. La propera candidata de CiU al poble s’ha mantingut en la mateixa línia que el seu partit. Rué, al igual que ha comentat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, creu que hi ha una manca de democràcia.

 

La presidenta de Convergència, Olga Rué
La presidenta de Convergència, Olga Rué

L’esborrany de la querella acusa Mas, Ortega i Rigau de delictes de desobediència greu, malversació, usurpació d’atribucions judicials i prevaricació. Aquesta diu que la consulta va ser “planificada, auspiciada i finançada” pel govern de la Generalitat i es va articular a través del web participa2014.cat malgrat que la convocatòria havia estat suspesa pel Tribunal Constitucional. Des de Convergència demanen al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que treballi amb un criteri estrictament jurídic.

 

Olga Rué creu que la jornada del 9N tant a Tiana com arreu de Catalunya ha estat un èxit, sobretot quant a la participació. Tot i això, assegura que ens trobem davant un govern espanyol “incapaç de fer política”. Segons la convergent, el Partit Popular “s’hauria de plantejar moltes coses” perquè Rajoy “no sap dialogar”. A més, ha afegit que des del partit estan “al costat” d’Artur Mas, de la vicepresidenta i de la consellera perquè ha estat una consulta que “hem impulsat entre tots”.