Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Òmnium i l’ANC carreguen contra l’Àrea de Transició Nacional

Aquest cap de setmana han tornat a penjar una estelada a la façana de l’Ajuntament, fet que indica que el debat sobre el tema -penjar-la o no, quan i simbolitzant què- no es troba, ni de bon tros, tancat. Tant per a Òmnium Cultural com per a l’ANC tot plegat ha estat la més recent evidència que l’Àrea de Transició Nacional de l’Ajuntament “no funciona”, asseveren.

Per a Lluís Neira, representant d’Òmnium a Tiana, no penjar l’estelada el dia de la detenció de Montse Venturós “va ser una oportunitat històrica perduda”:

 

Per a l’ANC, el representant de la qual a Tiana és Jordi Millán, l’absència de l’estelada a l’Ajuntament el 4 de novembre va ser una mostra clara de “manca de cintura política per part de l’Àrea de Transició Nacional”:

 

A l’ANC li preocupa, diu Millán, que l’Àrea de Transició Nacional “no està fent res”:

 

Lluís Neira va més enllà i critica, també, una certa immobilitat d’Esquerra Republicana a Tiana:

 

Òmnium també és molt crítica amb el funcionament de l’Àrea de Transició Nacional i també amb el Pacte Local Pel Dret a Decidir. Lluís Neira:

 

Lluís Neira diu que “li preocupa” que, darrerament, les entitats sobiranistes “estan deixant la feina en mans dels partits, i això és un error perquè els partits” afirma “necessiten que els empenyin”.

Capítol de propostes

Des de l’ANC tenen propostes a fer a l’Àrea de Transició Nacional. Jordi Millán:

 

Lluís Neira, en canvi, és pessimista:

 

Tant l’Assemblea  com Òmnium són partidàries que entitats, partits i representants d’aquesta àrea municipal es reuneixin periòdicament, i no només quan hi hagi fets que es consideri que atempten contra càrrecs electes a favor de la independència o el referèndum. “El problema” assenyala el representant de l’ANC  “no és que estiguem sols, és que estem mal organitzats”.