Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Òscar Intente: “molts ajuntaments han dimitit de la seva responsabilitat d’apostar per la cultura”

Ja fa gairebé dos mesos que l’actor Òscar Intente actua cada dilluns a la nit davant el públic de la Sala Fènix. Un públic exigent i exquisit que cerca, justament, petites perles teatrals com aquesta. “Hem escollit”, el monòleg que l’actor tianenc interpreta, setmanalment, fins el 29 de maig a la Fènix no és, d’entrada, una peça fàcil. Però té un públic fidel que continua asseient-se al petit teatre del Raval cada setmana per veure i escoltar Intente.

“Hem escollit” és una tria -feta pel propi actor, a partir d’un encàrrec que li van fer- de poemes d’autors catalans. Però no una tria sense més, no: darrera el grapat de poemes que desgrana Intente hi ha lucidesa i, sobretot, crítica, afirma ell mateix.

 

La poesia va desfilant en les paraules i els gestos d’Intente sense res més. I és que, volgudament, el tianenc ha triat que la música, aquest cop, no acompanyi cap dels poemes:

 

“Hem escollit” comença amb un poema de Verdaguer que l’actor enllaça, temàticament, amb Margarit, Espriu, Sagarra, Pere Quart o Salvat-Papasseit.

hem-escollit-foto

El títol de la peça teatral, que és part d’un poema de Joan Margarit, està acuradament escollit, explica Intente:

 

Òscar Intente (Castellar del Vallès, 1966) va treballant però, com la gran majoria d’actors i actrius, ho fa a batzegades. Es mostra crític amb l’actitud de molts ajuntaments, de qui diu que “han dimitit de la seva responsabilitat d’apostar per la cultura”:

 

Un cop acabi a la Fènix, Òscar Intente portarà “Hem escollit” el 27 de maig a Litteràrum, la fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre.

A més, el tianenc seguirà fent gira, aquesta tardor, amb “La idea d’Europa”, una peça de George Steiner que fa quasi 7 anys que va interpretant a diferents indrets de Catalunya.